Telefonun orjinal olup olmadığı nasıl anlarsınız?



Telefonun orjinal olup olmadığı nasıl anlarsınız?


Özellikle akıllı telefonlara artan ilgiyle birlikte, telefonların kopyası hızla çoğalmaya başladı. Kasıtlı olarak shinkans, sahte, çin eşya olarak bilinen bu telefonları almıyorsanız ve aldatılmaktan korkuyorsanız, kesinlikle bu makaleyi ayrıntılı olarak okumalısınız. Bu yazıda, bir telefonun itildiğini, sahte telefon ile orijinal bir telefonun nasıl birbirinden ayrıldığını, sahte bir telefon ile sahte telefonun nasıl yapıldığını ve iPhone, Samsung, LG ve Sony orijinaldir (gerçek).

Bir telefonun çöpe atıldığını / sahte / kopyalanmadığını nasıl öğrenebilirim?


Yeni bir telefon satın almaya karar verdiğinizde kesinlikle telefon fatura karınızı almalısınız. Tasarı için yeni telefonunuzu almanız sizi gelecekteki sorunlara karşı resmen korur. Bununla birlikte, yanıp sönen telefonların fatura için satıldığının unutulmamalıdır. Ülkemizdeki sistemden markalarıyla küçük oyunlar çıkararak faydalanan bu şirketler, Samsung ve diğer markaların sahte modellerini iPhone'da kolayca satabiliyorlar. Bazen bir telefonun çaldığını bilmek zor olabilir. Bu nedenle akıllı telefonlarımızı kesinlikle güvendiğimiz noktalardan almamız gerekiyor. Cep telefonunun ateş altında olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz?
Her şeyden önce, telefonun dış görünümü dikkatle incelenmelidir. Özellikle telefonun işletim sistemi ve bazı temel teknik özellikleri telefonda istikrarlı bir şekilde çalışmıyor. Örneğin, yanıp sönen veya kopyalayan iPhone'da kullandığımız telefonlarda düzgün çalışmıyor. Telefonda kullanılan malzeme orijinalle aynı şey değildir. Bu nedenle, renk, metal kalitesi, ekran kalitesi, çalışma hızı ve telefonun orijinal olup olmadığı kesinlikle size yardımcı olacaktır.

Telefonun orijinal olup olmadığını nasıl sorguluyor?


Telefonunuzu sıfıra alacak iseniz, daha önce de belirttiğimiz gibi, orijinal telefonu telefonunuzu sattığınız yerden kesinlikle almalısınız ve kutuyu iyice işaretleyin. Telefonun orijinal olup olmadığı imei ile soruşturma yapmak için yapılır. Yeni bir telefon satın aldığınızda, şirket kötü niyetli kişinin bir önlemi olarak size telefon numarası vermez. Bununla birlikte, ikinci el bir telefon satın alıyorsanız, kolayca yanıp sönüp sönmediğini veya orijinalini kontrol edebilirsiniz.
Not: Kod ile bir sorgu yoktur. Bu işlem sadece imei tarafından yapılır.

IPhone telefonun orijinal olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 ve 6s, iPhone 7, 7 Plus iPhone 8 ve iPhone X'in yanıp sönmesi zaten pazara sunuldu ve bu telefonların orijinal olup olmadığını bilmek çok önemlidir. İşte bu yüzden Apple bir sorgulama sistemi geliştirdi. Telefon numarasının veya aksesuarın seri numarasını kullanarak, Apple markasına ait olup olmadığını görmek kolaydır. Bunun için yapmanız gereken tek şey, adrese buraya girerek telefonunuzun ime numarasını sorgulamaktır. Aynı zamanda, telefonunuzun ayarlar bölümüne girdiğinizde ve ilgili bölüme baktığınızda, telefon numaranız imei ve başka bilgileriniz varsa, telefonunuz muhtemelen orijinaldir. IPhone telefonunun telefon numarasını bilmiyorsanız, nasıl bir arama yapacağınızı biliyorsanız ancak telefonunuz kapalıysa, telefon numarasını kontrol edebilirsiniz.
İlgi çekici olabilir: iPhone telefonunuz açılmıyor, IME numarasını nasıl bulabilirim?
Samsung telefonunun orijinal olduğunu nereden biliyorsun?
Bir Samsung telefonu aldıysanız veya satın almayı düşünüyorsanız, orijinal olup olmadığından kesinlikle emin olmalısınız. Telefon bir sürü model olduğu için kesinlikle Samsung. Özellikle TV'lerde Samsung piyasada satılıyor ve Samsung telefonların piyango veya farklı yarışmalarla kazanılıp kazanılmadığı kesinlikle sorgulanabilir. Samsung telefonumun orijinal olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? IPhone için yaptığımız şeyi yapabiliriz. Bu soruyu Imei üzerinden öğrenmek oldukça kolay ve güvenilir. Bunun için biz Googla'ya bir araştırma yazıyoruz ve BTK sitesine giriyoruz. Orada imei sorgulama alanında telefon arayabilir ve cihazın nasıl göründüğü bir marka modeli olup olmadığını öğrenebiliriz.
Samsung telefonun orijinal olup olmadığını anlamanın bir başka yolu bazı Samsung telefona özgü özellikleri kontrol etmektir. Bu, * # 0 * # kısa sorguyla yapılır. Bu kodu girdikten sonra aşağıdaki ekranı alırsanız, kullandığınız cihazın yanıp sönmesi muhtemel değildir.
Burada da, yukarıdaki gibi, telefonun IMEI numarası BTK aracılığıyla sorgulanabilir ve telefonun orijinal olup olmadığını görmek için telefonun garanti durumu sorgulanabilir. Örneğin, LG telefon, orijinali için iMei aracılığıyla aranabilir ve LG telefonun sahte veya orijinal olup olmadığını öğrenebilir. Ancak cihazı satın almadan önce bu ayrımı yapmanız çok önemlidir. Bu makalenin başında belirttiğimiz gibi, cihazın görünümünü, işletim sistemini ve aldığınız yeri dikkat etmeniz önemlidir.Telefonun orijinal olup olmadığı ve yabancı bir cihaz olup olmadığı, gri cihazın mı yoksa olmadığı çok farklı bir konudur. Cihaz orijinal olabilir, ancak Türkiye garanti edilemez. Bu kesinlikle cihazın fiyatına yansıyacak ve tamamen tercih meselesidir. Bunun için aşağıdakileri kontrol edebilirsiniz.
Bana ilgi duyar mısınız: Telefonumun yurtdışında mı yoksa Türkiye'nin garantili olup olmadığını nasıl anlarım?
Ayrıca, kalitelerinin akıllı telefonların üretildiği ülkelere göre değişeceği öngörülüyor. Telefonların üretildiği ülke sayısı ile öğrenilebilir. Bununla birlikte, telefon orijinal ise ve belirli bir kalite standardı geçerliyse bu yanlış bir değerlendirmedir.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski