Çocuğunuz Kaç Yaşına Gelirse Telefon Almalısınız





Çocuğunuz Kaç Yaşına Gelirse Telefon Almalısınız?

Küçük çocuklar akıllı telefonlarıyla, tablet bilgisayarlarıyla dijital dünyanın bir parçası olmak istiyor. Uzmanlar, ebeveynlerin uyması gereken altın kurallar olduğunu belirtiyor:
Akıllı telefon ve tablet kullanım yaşı düşüyor. Birçok ebeveyn, küçük çocuklarının dijital dünyanın bir parçası olma arzusuyla ne yapacaklarını bilmiyor.

Bir çocuk için bir akıllı telefon veya tablet bilgisayar satın almak için en uygun yaş kaçtır? Akıllı cep telefonu alırken hangi kriterler göz önünde bulundurulmalı, çocuklar dijital dünyanın tehlikelerinden nasıl korunabilir?

Ebeveynler, bu soruların cevaplarını arayarak, çocukların ne zaman gerçekleşebileceğini bilmek için erken yaşlarda başlayan akıllı bir cep telefonuna sahip olmak ister.

Uzmanların görüşleri ışığında, çocukların dijital dünyaya kapılarını açarken yetişkinlerin uyması gereken altın kuralları derledik:

İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARINA MOBİL TELEFON ALABİLİR MİSİNİZ?

Alman Bilgi Ekonomisi Derneği, Telekomünikasyon ve Yeni Medya (BITKOM) başkanı Achim Berg'e göre, “ilk önce dijital katılım hakkına sahip çocuklar, ilkokul öğrencilerinin de akıllı telefonları kullanabilmeleri gerekiyor. Bununla birlikte, pek çok uzman, özellikle Federal Aile Bakanlığı, ilkokul çocukları için akıllı telefonlar satın almayı uygun bulmuyor.

NEDEN 11 yaşın altındaki ÇOCUKLARA MOBİL TELEFON ALMAMALIDIR?

Alman Aile Bakanlığı'ndan uzmanlar, 11 yaşın altındaki çocukların akıllı telefon uygulamalarını bilinçli bir şekilde yönetemediklerini belirtti.

Uzmanlar, ebeveynlerin çocukları korumaktan sorumlu olduğunu ve küçük çocukların kendilerini internette ve sanal dünyada karşılaşabilecekleri tehlikelere ve tehlikelere karşı koruyamayacakları konusunda uyardıklarını vurgulamaktadır.

AKILLI TELEFON KULLANIMI ÇOCUKLARA YASAKLAMANIZ GEREKİR Mİ?

Uzmanların bu soruya verdiği cevap açıktır: Hiçbiri yasaklanmamalıdır. Ebeveynlerin çocuklarının kendi akıllı telefonlarını veya tabletlerini kullanmalarına izin verebileceği vurgulanmaktadır, ancak bu kullanım için bir zaman sınırı koymak ve yetişkinlerin kullanımını kontrol etmek önemlidir. Ebeveynler de bu konuda çocuklarıyla aynı fikirde olmalı ve kararlaştırılan ilkelere uyulmasını sağlamalıdır. Ayrıca, küçük çocukların, kendi isimleri adına yetişkinler tarafından cevaplanacak sosyal medya platformları hakkında soru açmasına izin verilmemesi, olası tehlikelerin bilincinde bulunulması gerektiğini söyledi.

İlkokuldaki bir çocuğun günde 30 dakikadan fazla bir akıllı telefon veya tablet kullanmasına izin verilmemesi gerektiği vurgulanmaktadır.

ISRARCI ÇOCUĞA KARŞI NELER YAPMALI?

Uzmanlar, "Ama benim bir arkadaşım var" diye akıllı bir cep telefonu satın alma konusunda ısrar eden ailelere önerileri karşısında birçok çocuğa şu şekilde: Yaş akıllı telefon kullanmaya uygun olmadığı için çocuğa söylenmesi gerekir. kararlılık. Bunu yaparken, ebeveynler çocuklarına sınırlı bir süre için kendi telefonlarını kullanabileceklerini söylemelidir. Çocuklarının bilinçli bir akıllı telefon kullanıcısı olmasını isteyen ebeveynler, rol model olduklarını unutmamalı ve cep telefonlarını bir kenara bırakabilmelidir.

AİLELER İÇİN BASİT MOBİL TELEFON TAVSİYESİ


Birçok aile, gerektiğinde genç çocuklarına hızla ulaşmak istediklerini söylüyor. Bunun için uzmanlar, internet bağlantısı, akıllı olmayan cep telefonlarının yeterli olduğunu belirterek, bu cep telefonu modelinin satın alınabileceğini belirtti.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski