Samsung Galaxy S10 Modelini Çok Isınıyorsa Ne Yapabilirsiniz



Samsung Galaxy S10 Telefonunuz Çok Isınıyorsa Ne Yapabilirsiniz?

Aşırı ısınmış bir Samsung Galaxy S10 cihazınız varsa, bu cihazı rahatça tutmanızı ve kullanmanızı engeller. Bu durumda hemen Galaxy S10'u kapatın. Aşırı ısınma, iç bileşenlere zarar verebilir. Her ne kadar Samsung cihazları belirli bir sıcaklığa ulaştığında otomatik olarak kapanacak şekilde tasarlanmış olsalar da, bu koruma sistemi zaman zaman çalışmayabilir. Bu nedenle, bizzat müdahale etmelisiniz. Cihazın en az 20 dakika soğumasını sağlayın. Sonra tekrar açın ve normal şekilde kullanın. Diğer adımlar neler?

Uygulamaları ve İşletim Sistemini Güncelle
Çoğu kişi, güncellemelerin bazı yaygın hataları çözebileceğinin farkında değildir. Tüm uygulamaların ve Android işletim sisteminin güncel olduğundan emin olun. Ardından ısıtma sorununu tekrar gözlemleyin.

Cihaz Kılıfını Çıkarma
Bazı Samsung Galaxy cihazlarında, üçüncü taraf kılıfları telefonun aşırı ısınmasına neden olabilir. S10'unuzda böyle bir kılıf veya kapak kullanıyorsanız, çıkarmayı deneyin ve farkı gözlemleyin. Kılıf olmadan, S10 daha az ısınır. Sorunun nedeni bu olabilir.


Uygulamaları Kontrol Et
Bazen kötü kodlanmış bir uygulama aşırı ısınmaya neden olabilir. Galaxy S10'unuzda aşırı ısınma sorunları yaşıyorsanız, en son yüklediğiniz uygulamaları hatırlayın ve şüpheli olanları kaldırın. Arka planda durmadan çalışarak, farkında olmadığınız zamanlarda pilinizi boşaltabilir ve cihazınızın aşırı ısınmasına neden olabilir. Bunu anlamanın en iyi yolu, S10'u güvenli modda başlatmaktır:

Güvenli modda başlatmak için:

Güvenli mod düğmesi görünene kadar güç düğmesini basılı tutun ve ardından bırakın.
Onaylamak için Güvenli mod'a dokunun.
İşlemin tamamlanması 30 saniye sürebilir.
Yeniden başlattıktan sonra, ana ekranın sol altında "Güvenli mod" belirir.
Bu modda ısıtma yoksa, sorun bir uygulamadadır.
Cihazı Optimize Et (Cihaz Bakımı)
Bu durumda izleyebileceğiniz bir sonraki sorun giderme adımı, sistemi mümkün olduğunca hafifletmektir. Bunu, Ayarlar bölümündeki Aygıt Bakımı bölümünde optimize ederek yapabilirsiniz. Aşırı ısınmaya bazen sistemdeki hatalar neden olabilir. Sistemi optimize etmek, meydana gelebilecek hata olasılığını azaltabilir. İşte yapmanız gerekenler:


  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Aygıt Bakımı'na dokunun.
  • Şimdi Optimize Et öğesine dokunun.
  • Uygulama Tercihlerini Sıfırla
  • Uygulama tercihlerini sıfırlama çoğu Android sorun giderme makalesinde göz ardı edilir, ancak aşırı ısınma söz konusu olduğunda S10'lar için yararlı olabilir:
  • S10'unuzu yeniden başlatın ve sorunu kontrol edin.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski