Migreni İhmal Etmeyin





Migreni İhmal Etmeyin
Parfüm kokusu ve çikolata migren ağrısını tetikler. Migren kadınlarda daha sık görülür. Migren ağrısının yüzde 60'ı başın bir tarafında görülür.


Acı zonklama ile eşlik eder. Bulantı ve ara sıra kusma şikayetler arasındadır. Bu ağrı ataklarda ilerler ve 4 ile 72 saat arasında ortaya çıkar. Hastalar bulanık görme, ışık ve ses bozukluğuna sahiptir. Çikolatanın, hatta kokusu bile acıyı tetiklediğini söylüyor. Tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme.

Baş ağrısı, bugün birçok insanın şikayet ettiği sağlık sorunları arasında. Dayanılmaz bir acıya neden olan migren hayatı bir kabusa dönüştürüyor. Nöroloji Uzmanları bu hastalık hakkında önemli bilgiler paylaşıyor.

Bulantı şikayeti olur
Migren ağrısının yüzde 60'ı başın bir tarafında görülür. Acıya zonklama ile eşlik eder. Bulantı ve ara sıra kusma şikayetler arasındadır. Bu ağrı ataklarda ilerler ve 4 ile 72 saat arasında ortaya çıkar. Hastalar bulanık görme, ışık ve ses bozukluğuna sahiptir. Fiziksel aktivite ve kafa hareketleri bu saldırıları tetikler.

Uyku kalitesine dikkat
Migren genetik bir hastalık olarak kabul edilir. Stres, hava kirliliği, depresyon, uykusuzluk ve yetersiz beslenme de migreni tetikleyebilir. Yüksek ve sürekli gürültü, koku kokusu, çikolata, fındık ve lodos migren ataklarını tetikler.

Kadınlar daha çok etkilenir
Yapıları nedeniyle, kadınlar çevresel faktörlerden daha hızlı ve daha fazla etkilenmektedir. Bu aynı zamanda migren riskini de arttırır. Menopozal kadınlarda migren atakları nadir görülür.

Botokla yeni metot
Atak sayısı ayda 4'ü geçerse, sadece migren ataklarını önleyen ilaçlar kullanılmalıdır. Bir kişinin migren atağı ayda 2-3 ataktan daha azsa, önleyici tedavi gerekli olmayabilir. Her gün koruyucu tedavide ilaçlar alınır. Botoks, migren, akupunktur, kronik ağrıda doku masajı, magnezyum ve bazı bitkisel ilaçlar alternatif tedaviler de uygulanmaktadır.

Tedavi devamlı olmalı
Migren tedavisinde ağrı tetikleyici faktörlerin azaltılması amaçlanmaktadır. Ağrı tetikleyici faktörlerin azaltılması, sinir sistemindeki duyarlılığı ve damar içinde ve çevresinde meydana gelen olayları baskılar. Tedavi akut ve önleyici ataklar olarak iki gruba ayrılır. Hastanın ağrısı ayda bir veya iki kez görülürse, yalnızca akut atak tedavisi uygulanır. Akut ağrı ataklarının tedavisinde basit ağrı kesiciler, ergotamin ilaçlar ve triptanlar kullanılır. Ataklar sırasında mide bulantısı için anti-emetik bulantı önleyici ilaçlar verilir. Ağrı kesici saldırının başında alınmalıdır.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski