Telefonunuz Suya Düşerse Ne Yapmalısınız





Telefonların başına gelebilecek en yaygın durumlardan biri, suya düştükleri ve kullanıcıların ne yapacaklarını bilmedikleri için cihazın parçalanmasıdır. Ancak, telefonun suya düştüğü sırada gerekli önlemleri almayı biliyorsanız, cihazınızı kurtarabilirsiniz.

Suya düştüğünüz telefonda çok önemli postalarınızı, birbirinden değerli anılarınızı ve fotoğraflarınızı içeriyor ve saklamak isteyip istemediğinize dikkat edin! Bu adımları izleyerek telefonunuzu kurtarabilirsiniz.


1. Telefonu en kısa sürede sudan çıkarın ve kapatın.

Telefon bölümlerine su çok hızlı bir şekilde girer. Kuru olduğundan emin olana kadar telefonu açmayın. Kurumadan açmaya çalıştığınızda bir kurtarma olasılığı olsa bile, kısa devre nedeniyle tamamen kullanılamaz hale gelecektir.

2. Pili sudan çıkardıktan sonra çıkarabiliyorsanız, çok geç olmadan çıkarın.

Pili çıkardınız veya çıkarılabilir bir piliniz yok. Ardından telefonun dışını ve mendille geçirilebilecek tüm yüzeyleri silin. Mendilleri sık sık değiştirin.


3. SIM kartınızı çıkarın.

Sim kartınızı çıkarıp tekrar mendille kurutmanız gerekir. Telefon kuruyuncaya kadar kartı hiçbir şekilde takmayız.


4. Telefonunuza takılı olan harici cihazları çıkarın.

Harici cihazlar arasında kulaklıklar, hafıza kartları, ekran filmleri, telefon kapları vb.

5. Artık nemi almak için bir elektrikli süpürge kullanın.

Islak telefonu doğrudan elektrikli süpürgeyle çekmeyin. Bunu yapmaya çalışmak elektrik çarpmasına ve elektrik süpürgenizin zarar görmesine neden olabilir. Sadece kalan nemi emmeniz gerekir. Bunu yaparken elektrikli süpürgenin kafasını çok yakın tutmayın, telefonu bölmelere ayırın ve her bölümü en az 20 dakika çekin. Ayrıca telefonu sürekli döndürmeyi de unutmayın.

6. Telefonu kurutmak için saç kurutma makinesi kullanmayın!

Telefonunuz saatlerce su altında kalsa bile, saç kurutma makinesinin size yardımcı olmasını beklemeyin. Ancak, merak ediyorsanız, telefonunuzdaki suyun daha derine inmesine ve temel elektronik bileşenlere zarar vermesine neden olacaktır. Ayrıca, sıcak hava telefonunuzun bazı kısımlarını eritebilir.

7. Telefonunuzu pirinç dolu bir torba içinde kurutmayı deneyebilirsiniz.

Pirinç, telefondaki nemi gidererek kurumasına yardımcı olabilir. Bunu yapmak için, tüm harici cihazları telefondan çıkarmanız ve en önemlisi pili çıkarmanız gerekir. Ayrıca parçaları çantaya koymalısın. Hala nemli olan telefonu almak için sabırsız olmanın size hiçbir şey vermeyeceğini unutmayın; Korozyon olasılığını azaltan bu işlem için 2-3 gün beklemeniz ve telefonu günde birkaç kez çevirmeniz gerekir. Sudan çıkarıldıktan sonraki ilk 6 saat çok önemlidir. Her saat telefonunuzu kontrol edin. Yüzeyde su varsa, bir mendil ile kurulayın, elektrikli süpürgeyle nemini alın ve tekrar poşete koyun.


Pirinç yerine silika jeli de kullanabilirsiniz. Elbette yeterli miktarda varsa.

8. Telefonu tamamen güneşte kurutun.

Kağıt havluları veya nemi emebilen bir bez de kullanabilirsiniz. Bir pirinç torbasında veya silika jelinde kurutulmuş olsa bile bu adımı atlamayın.

9. En az 24 saat sonra telefonunuzu kontrol edin ve kuru olduğundan emin olun.

Kuru olduğundan eminseniz ve çıkarılabilir pili olan bir telefonunuz varsa, pili takın. Ardından telefonu açmayı deneyin. Açma sırasında garip sesler duyarsanız, bazı parçaların bozulma olasılığı vardır.

10. Hemen umutsuzluğa kapılmayın. Telefon gerçekten kuruysa ve açılmıyorsa, batarya boş olabilir.

Bu yüzden telefonu şarj edin ve tekrar açmayı deneyin. Eğer şarj olduğunda açılmadıysa, kötü bir haber geldi. Telefonunuzun tekrar çalıştığını görmek için teknik servise gitmekten başka seçeneğiniz yok. Telefonun başarısızlığı konusunda yetkililere yalan söyleme. Bu tür elektronik cihazların kolayca göremediğimiz sıvı sensörleri vardır. Yani ne söylerseniz söyleyin, cihazın sıvı teması nedeniyle arızalandığını anlayacaklar. Eğer telefonu tuvalete düşürdüyseniz, tuvalete düşürdüm, havuza düşürdüyseniz, havuza düşürdüğümü söyleyin, böylece size daha hızlı yardımcı olabilirler.


Tavsiye ve uyarılar

- Bazı mağazalar sıvı temasından sonra kullanılabilecek kitler satar. Bu kitleri bu gibi durumlarda deneyebilirsiniz.


- Telefonunuz tuzlu suya düşerse, damıtılmış su kullanarak bir mendille temizleyin, çünkü tuz kristalleri pil bölmesine zarar verebilir.
- Islak telefonu doğrudan süpürmeyin.


- Şarj etmeden önce kurumasını sağlamak önemlidir.


- Telefonunuzu çok uzun süre sıcak bir ortamda bırakmadığınızda bazı parçalar erebilir.


- Telefonu açmaya çalışma. Bunu teknik servise bırak.





Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski