2.El Telefon Alacaksanız Bu Uyarılara Dikkat Edin





Günümüzde sıfır telefon fiyatları tüm bütçeler için uygun değildir. İkinci el telefon alırken nelere dikkat etmelisiniz? İşte bu sorunun cevabı.

Günümüzde, üst segment sıfır telefon almak için herpes çok ödemek zorunda kalabilirsiniz. Özellikle yakın zamanda ortaya çıkan, gözünü kamerasıyla doldurabilen şık bir telefon almak istiyorsanız, en iyi ayarlardaki tüm oyunları teknik donanımıyla açabiliyorsanız, 5 basamaklı sayıları atlamanız gerekebilir.

Tabii ki, bu neredeyse her bütçeye uygun değil. Bu nedenle, üst segment telefonunu kullanmak isteyenler de 2. el piyasasına yöneliyor. Bu nedenle, kafalarda bazı soru işaretleri var. 2. el telefon mevcut mu? El telefonları güvenli mi? 2. el telefonlar alırken nelere dikkat edilmelidir? Ve daha birçok soru.

Bu yazımızda ülkemizdeki 2. el akıllı telefon pazarını dikkate alarak dikkat etmeniz gereken hususları paylaşacağız.

Garanti edilecek ilk kriter siz olun


2. el telefon fiyatları normalden ucuz olabilir bu yüzden telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinin başında güvence altına alınmalıdır. Evet, 2. el alsanız bile, telefonun garantili olduğundan emin olun. Mümkünse telefon faturasını alın. Bir faturanız yoksa, telefon markasının destek hattını arayabilir ve garantinin imei numarası ile ne kadar devam edeceğini öğrenebilirsiniz.

Lütfen, özellikle yurt dışından gelen telefonların garanti edilmediğini unutmayın. Bu yüzden telefonda Türkiye'de kayıtlı olduğunuzdan emin olun.

Bazı satıcılar alıcıları Avrupa garantileri gibi cümlelerle yanıltmaya çalışıyorlar. Ne de olsa biz Avrupa Birliğinde değiliz. Bu nedenle, telefonunuzun ülke içindeki garanti kapsamında olduğundan emin olun.

Klonlanmış cihazlara dikkat edin!


Ülkemize gizlenen bazı telefonlara imei atarak satış yapıyorlar. Bu tür bir telefonu ilk satın aldığınızda hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Ancak, cihazınıza atılan imei numarası başka bir telefona atıldığında sorun göstermeye başlar.

Cihazınız doğal olarak iletişimi kapatıyor. Bu gibi durumlarda, telefonunuzu pasaportla (yaklaşık 1800 TL) kaydettirmeniz veya imei'nizi yeniden kaydettirmeniz gerekir.

Bu nedenle, fiyatı piyasa ortalamasının oldukça altında olan telefonlara fazla kredi vermemenizi öneririz. Çünkü bu telefonlar garanti kapsamı dışında olduğu için ülkeye yasadışı giriş yapılması baş ağrısına neden olabilir.


Not parça değişimi


En kritik konuya gelelim. Parça değişimi Bilinen, ekran kırılması, garanti koşulları gibi sıvı teması mevcut değil. Böyle bir durumda, telefonun onarımı genellikle yan sanayi bölümleri tarafından yapılır. Çünkü orijinal kullanıcı için çok pahalı.

Yan sanayi parçaları kullanılıyorsa, cihaz garanti kapsamı dışındadır. Yani faturanızda, satın aldığınız telefonun gerçekten garanti kapsamı dışında bir cihaz olacağının garantisi var.

Bu nedenle, telefonu anlayan birisiyle gitmeniz veya bir üst segment telefonu satın aldığınızda anlayan birine göstermeniz daha iyi olur.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski