Hoparlörü Bozuk Android Telefonlar İçin Öneriler





Akıllı telefon hoparlörleri, çevresel koşullar nedeniyle zaman içinde bozulabilir. Ancak servise gitmeden önce yazılımı izlemenin birkaç yolu vardır.

Akıllı telefon hoparlörleri, çevresel faktörler nedeniyle zaman içinde bozulabilir. Bu gibi durumlarda, sesler genellikle boğulur. Hoparlörler çevresel koşullara fiziksel olarak dayanıklı olsa da, kum veya toz büyük sorunlar yaratabilir. Bununla birlikte, teknik servis yoluna girmeden önce çeşitli yollar denemek yararlıdır.
Yazılım Sorunlarını Denetle

Sorun giderme aşamasına geçmeden önce hoparlörler donanım arızası açısından kontrol edilmelidir. Bunu yapmanın birçok yolu vardır. İlk adım, telefonu kapatıp tekrar açmaktır. Bildiğiniz gibi, bu işlem tüm arka plan servislerini yeniden başlatarak yazılım sorunlarını ortadan kaldırabilir.

Daha sonra, telefonunuzun ses çıkışının dahili hoparlöre ayarlanıp ayarlanmadığını görmeniz gerekir. Telefonunuzu düzenli olarak bir kablosuz kulaklığa veya hoparlöre bağlarsanız, bu bağlantıda bırakılabilir. Kablosuz bağlantıları kontrol etmek faydalıdır.

Bu adımdan sonra, hoparlörü sesi en aza indirerek ve sonra sesi en yükseğe çıkararak test edebilirsiniz. Çalmakta olduğunuz müzikle veya sesle ilgili bir sorun olup olmadığını görmek için birkaç müzik türü deneyin.

Ses yükseltici uygulamalarına bir şans da verebilirsiniz. Yapay olarak ses çıkışını artırmaya çalışırlar. Başka bir deyişle, telefonunuzdaki sesin herhangi bir arıza nedeniyle düşük olması durumunda uygulamalar bir çözüm üretebilir.

Seçtiğiniz müzik uygulamasında da bir sorun olabilir. Böylece zil sesini veya alarmı, telefonunuzun ses ayarlarından daha kesin bir şekilde açabilirsiniz. Gerekli ayarları Ayarlar / Ses / Telefon Zil Sesi kısmında yapabilirsiniz. Ayrıca, arama ve alarm ses seviyelerinin açık olduğundan emin olun.
Kulaklık Çıkışını Devre Dışı Bırak

Aksesuarları yuvadan çıkardığınızda işletim sistemi bunu algılayamayabilir. Yani aslında hala kulaklıklı mikrofon setine bağlı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Bu, kulaklığı çıkarmış olsanız bile hoparlörün devre dışı bırakıldığı anlamına gelir.


Bu hatayı genellikle standart bir yeniden başlatmayla çözebilirsiniz. Bununla birlikte, bu işe yaramazsa, Disable Headphone adlı ücretsiz uygulamadan yararlanabilirsiniz. Bu uygulama aslında bir düğmeye dokunduğunuzda ve kulaklık modundan çıktığınızda hoparlörden ses çalmak için kullanılır.

Kulaklığı Devre Dışı Bırak (Google Play)
Güvenli Modu deneyin


Android, yalnızca telefonunuzla birlikte gelen uygulamaları ve hizmetleri çalıştıran özel bir güvenli mod sunar. Uygulama olmadığı için yazılım bozulmalarına sebep olan sebepler ortadan kaldırılmıştır. Ayrıca bu şekilde test edebilirsiniz.

Güvenli moda girmek için güç düğmesini basılı tutun. Açılan pencerede Kapat düğmesini basılı tutun ve Güvenli Mod penceresi göründüğünde onaylayın. Ardından telefon güvenli modda başlar. Güvenli moddan çıkmak için aynı adımları izleyin ve Yeniden Başlat düğmesine çift tıklayın.

Güvenli mod adımları aslında telefon üreticisine göre değişir. Bu yüzden yukarıdaki adımları takip ederken bu özel panele erişemiyorsanız, sonuca marka model şeklinde küçük bir Google aramasıyla ulaşabilirsiniz.
Hoparlör Izgaralarını Temizle

Daha önce de belirtildiği gibi, akıllı telefonunuzun hoparlör çıkışı genellikle zamanla toz biriktirir. Bu, hoparlörden gelen sesi engelleyebilir. Tıkanıklığı gidermek için ızgaraları kendiniz temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Izgaraları temizlemek için çeşitli hava kaynaklarını kullanabilirsiniz. Elektrikli süpürge gibi ev aletleriyle küçük kırıntıları ve toz partiküllerini (bu tip soslara sahipseniz) çıkarmayı bile deneyebilirsiniz.

Başka bir seçenek, hoparlör ızgaralarını ince bir fırça (ayrıca bir diş fırçası) ile temizlemeye çalışmaktır. Hoparlörden toz ve benzeri koşullar nedeniyle ses gelmiyorsa, bu temizlik işlemini kolaylaştıracaktır.
Sıvı Bağlantısı Oluştuysa Kurutmayı Deneyin

Telefonlardaki hoparlörlerin bozulmasının ve sesini kısmasının bir başka nedeni de aslında sıvı temasıdır. Birkaç damla sıvıyla açık ızgaralarla temas, hoparlörlerin bozulmasına ve sesin bozulmasına neden olabilir. Bu gibi durumlarda, ilk önce kurutma aşamasına geçmek gerekir. Telefonunuzu hızlı bir şekilde kapatın ve çıkarılabilirse bataryayı çıkarın (mümkün değildir). Ardından bir havlu veya benzeri bir malzeme kullanarak iyice temizleyin ve işlemi, sıvı temasının olabileceği herhangi bir noktada birkaç kez tekrarlayın.
Fabrika Ayarlarına Sıfırlamayı deneyin
Telefonunuzu güvenli modda test etmek, sorunu yukarıdaki gibi bir üçüncü taraf uygulamasından kaldırır. Dolayısıyla hoparlörler güvenli modda düzgün çalışıyorsa, sorunu belirli bir uygulamada veya ortamda bulabilirsiniz. Hoparlör, yakın zamanda yüklediğiniz bir uygulamadan veya ayardan sonra çalışmazsa, geri dönmeyi deneyebilirsiniz.

Aksi takdirde, devam edin ve telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayın.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski