İphone Ses Gelmiyor Sorununun Çözümü Nasıl Yapılır?





İPhone'dan ses gelmemesi can sıkıcı olabilir. Öncelikle göz ardı edilebilecek bazı basit adımları gözden geçirelim. Yazılım aradığımız ilk sorun olacaktır. Aksi halde, sorunun donanımda olup olmadığını çözmek daha zor olabilir.

İPhone'unuz Sessiz Modda mı?
Fotoğraf çekerken deklanşör sesi sizi rahatsız etti mi? İPhone'unuzun sol üst köşesindeki küçük düğmeyi kullanarak telefonunuzu Sessiz olarak ayarladınız. Müziği hiçbir şekilde etkilemez, ancak iPhone alarm ses seviyenizi etkiler.

Düğme çalışmazsa, Ayarlar> Sesler bölümüne gidin ve Düğmelerle Değiştir seçeneğinin açık olduğunu kontrol edin. Alternatif olarak, ses seviyesini Kontrol Merkezi'nden değiştirebilirsiniz.

Ayrıca, AB düzenlemelerine uygun olarak sesi sınırlayan bir mod da vardır (her yerde iPhone'larda bulunur). Ayarlar> Müzik> Ses Sınırı'na gidin ve mümkün olan maksimum ses seviyesini seçin.

Bluetooth'a Bağlı mısınız?
Kontrol Merkezinize erişmek için, Bluetooth'u yukarı çekin ve kapatın (veya hangi cihazlara bağlanacağınızı da kontrol edebileceğiniz Ayarlar> Bluetooth'a gidin). Ardından, müzik veya videoyu tekrar oynatmayı deneyin.

Başlangıç ​​ve Güncellemeler
Güç ve Ev düğmelerini aynı anda basılı tutun. (İPhone'u yeniden başlatmanın kombinasyonu yeni modellerde biraz farklıdır). Kapatmak için ekrandaki isteği yoksay. Ayrıca, iOS'un en son sürümünü çalıştırdığınızdan emin olun.

Temassız
Temassızlık ciddi bir konudur. Örneğin, telefonunuzun sağ alt köşesine biraz baskı uygulayın. Başparmağınızı Giriş düğmesinin sağına ve işaret parmağınızı arka tarafta aynı konuma getirin ve iPhone'u hafifçe sıkın. Buna yaklaşık 20 saniye devam edin ve ardından bırakın. Telefonunuzdaki bir konektör gevşekse, bu onu yeniden konumlandırabilir. Bunun çalışması için telefon kılıfınızı çıkarmanız gerekebilir. Birkaç kullanıcı, Ses düğmelerinin yakınında aynı yöntemi yapmasını önerir.

iPhone, Kulaklık Modunda Sıkışmış Olabilir
Takmayı ve ardından kulaklıklarınızı çıkarmayı deneyin. Bunu birkaç kez yapın ve sesi tekrar test edin. Yuvadaki yabancı bir malzeme sorunlara neden olabilir. Hava kompresörünüz varsa ideal bir alettir. İPhone'unuzdaki kirleri temizlemenin en güvenli yolu. Ayrıca kuru bir kulak çubuğu veya diş fırçası kullanabilirsiniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski