Youtube'de Geçmişi Otomatik Olarak Silme Nasıl Yapılır?


Birkaç basit adımda, YouTube geçmişini düzenli aralıklarla silebiliriz. YouTube'da, geçmişi manuel olarak silmek yerine otomatikleştirmekten bahsediyoruz.


YouTube Geçmişini Otomatik Olarak Silme

Kişisel verilerin dağılmasıyla birlikte çevrimiçi gizlilik önem kazandı. Sonuç olarak, kullanıcıların gizlilik kaygılarını gidermek için gün geçtikçe artan sayıda hizmet veya hizmet çalışıyor. YouTube benzer. Hem izleme hem de arama geçmişi, üçüncü taraf şirketler ve pazarlamacılarla paylaşılır.

Bu tür yetkisiz girişimleri önlemenin yolu, izleme geçmişini düzenli olarak temizlemektir. Daha önce YouTube'da geçmişi kendiniz temizlemiş olabilirsiniz. Ancak Google kısa süre önce otomatikleştiren bir güncelleme yayınladı. Bu nedenle, tarihi düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekmez.






YouTube geçmişini otomatik olarak silinecek şekilde ayarlamak için öncelikle YouTube’dan Google Hesabı bölümüne erişmeniz gerekir.

Sonra soldaki menüden Veri ve kişiselleştirme / Etkinlik kontrolleri / YouTube geçmişi / Yolu takip edecek kadar otomatik olarak silin.





Sonra açılan küçük pencereden üç farklı seçim yapabilirsiniz. İlk önce, siz onu temizleyene kadar veriler saklanır. İkinci ve üçüncü, belirli aralıklarla otomatik olarak silinir.

Size en uygun seçeneği seçip bir sonraki adıma geçerek işlemi onaylayabilirsiniz.

YouTube, tavsiyelerin geçmiş izleme verilerinden alındığını belirten altta çok az bilgi veriyor.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski