Android Cihazlarda Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Android Cihazlarda Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Akıllı cihazlar, bilgisayar korsanlarına ve kötü niyetli kişilere yönelik içerik dolu. Kendimizi güvende tutmak için yapmamız gereken en önemli şeylerden biri cihaz geçmişini silmektir. Bu kılavuzda Android cihazınızdaki geçmişinizi nasıl silersiniz? Maddelerde tarif edeceğiz.

1. Google Chrome


İnternet tarayıcınız, telefon geçmişinizin saklandığı en belirgin yerlerden biridir. Google Chrome tarayıcısını kullanmıyorsanız, kullandığınız tarayıcının ayarlarında silme geçmişi seçeneğini kullanabilirsiniz. Bunu Google Chrome'da yapmak için, tarayıcıyı açtıktan sonra, sağ üst köşedeki üç nokta düğmesini tıklayın ve Geçmiş> Tarama Verilerini Temizle bölümündeki adımları izleyin. Silmek istediğiniz veriler "sıfırdan" seçeneği ile tamamen silinebilir veya uygun bir aralığı seçmek için özelleştirebilirsiniz.

2-Facebook

Çeşitli senaryolarıda zorda kalmamak için bu bölümün de temizlenmesi yararlı olacaktır. Uygulamanın üst kısmındaki arama bölümünü tıkladığınızda Düzenle düğmesini tıklarız. Bu düğmeye tıkladığınızda, Hareketli Kayıtlar sayfasına yönlendirilirsiniz. Arama geçmişi sil seçeneğiyle Facebook arama geçmişinizi tamamen silebilirsiniz.

3-Play store

 
Play Store'da yaptığınız çağrılar size kendiniz ve hatta utanç verici sırlar hakkında tanımlayıcı bilgi sağlayabilir. Arama geçmişinizi silmek için, arama kutusunun yanındaki ç satırlı düğmeyi tıklayın ve Ayarlar'a gidin. Ayarlar bölümünde, Yerel geçmişi temizle düğmesini tıklayın. İşlemin başarılı olup olmadığını kontrol etmek için arama kutusuna dokunarak tüm çağrıların listelendiğinden emin olabilirsiniz.

4-Bildirim geçmişi

Çoğu Android kullanıcısı, cihazın bildirim geçmişini günlüğe kaydettiğini bile bilmiyor. Ne yazık ki, Bildirim Günlüğünün manuel olarak kaldırılmasına yönelik bir çözüm bulunmamaktadır. Bu yüzden üçüncü taraf bir uygulamayı kurmanız gerekir. Bu konuda en iyi çözümlerden biri Bildirim Geçmişi uygulamasıdır. Uygulamayı yükledikten sonra, Ayarlar> Otomatik Temizleme adımlarını izlemek yeterli olacaktır.

5-Arama geçmişi

Bir arama geçmişi, telefonunuzun güvenliğinde başka bir boşluk bırakan şeylerden biridir. Sıklıkla iletişim kurduğunuz kişiler bu bölümden kolaylıkla öğrenilebilir. Neyse ki, arama geçmişinizi temizlemek için başka ek uygulamaya ihtiyacınız yoktur. Geçmişi temizlemek için Telefon uygulamasını açıp Tüm aramalar bölümüne gidiyoruz. Modele bağlı olarak, sağ üst köşedeki ç noktalı düğmeyi tıklayabilir ve Arama geçmişi temizle'yi seçebiliriz.

6. Gboard Geçmişi


Google'ın klavye uygulaması olan Gboard'da geçmiş kaydı bile var. Özel kelimeleri, Google aramalarını ve daha pek çok şeyi kaydedebildiğiniz uygulamada, bu geçmişi silmek için Ayarlar> Uygulamalar> Grafik> Depolama adımları'na gidip Verileri Temizle'yi tıklatacağız.

7-Spofity geçmişi


Müziğiniz iyi, bazıları yargılanıyor olabilir. Spotify'de aradığınız müziği başkasının gözünden sonra sıkıntıya sokabileceğini düşünüyorsanız, arama geçmişinizi düzenli olarak silmeyi düşünmelisiniz.Uygulamayı açtıktan sonra, Ara düğmesine ve açılan listenin en altındaki Son aramaları sil seçeneğine tıklayın.

8. Twitter geçmişi

 


Facebook gibi, Twitter geçmişi sizinle ilgili birçok sırrını gösterebilir. Bu arama geçmişi başkaları tarafından görülmesini istemezseniz, uygulamayı açın ve ekranın üst kısmındaki arama simgesine dokunun. Arama kutusuna bir kez dokunduktan sonra, Kapat seçeneğinin yanındaki çarpı işaretine dokunun ve Temizle düğmesine tıklayın.

9. SMS Geçmişi


Hızlı mesajlaşma uygulamaları yerine SMS kullanmayı yine de tercih ederseniz, gelen kutunuzda çok sayıda hassas görüşme yapabilirsiniz. Bu mesajların başkaları tarafından alınmasını istemezseniz, silmek istediğiniz mesajları basılı tutarak diğer mesajlarınızı silebilirsiniz.

10. Cihazınızı Fabrika Ayarlarına Sıfırla


Yukarıdaki öğelere daha kalıcı ve kapsamlı bir çözüm için cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamanızı öneririz. Bu yöntem, cihazınızı bir aile bireyine geri dönüştürmeyi, satmayı veya vermeyi planladığınızda en güvenilir çözümdür. Bu seçeneği kullandığınızda, cihazınıza kaydettiğiniz tüm veriler, uygulamalar, fotoğraflar ve müzik tamamen kaybolur. Bunu, Ayarlar> Yedekle ve Sıfırla> Fabrika Verilerine Sıfırla'ya giderek yapabilirsiniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski