Mobil İnternet Paketinizin Ömrünü Uzatacak Taktikler




Her geçen gün daha fazla veri tüketiyoruz Bu nedenle, Mobil İnternet Paketinizin Ömrünü Uzatacak Taktikler bulmamız gerekir.


Akıllı telefonlarda veri tüketimi her geçen gün artmaktadır. Bu büyük veri tüketiminin en büyük nedeni, sosyal medya platformlarının ve web sitelerinin video içeriği ile dolmaya ve uygulamaların güncellenme sıklığını artırmaya başlamasıdır.
Sebebi ne olursa olsun, operatörler tarafından sunulan internet paketlerinin veri tüketimimizle paralel olarak arttığını biliyoruz. Bulduğumuz her ortamda Wi-Fi bulunamadığından, veri tüketimini azaltmak veya en azından kontrol etmek için çözümler bulmak zorundayız.
Dolayısıyla Android akıllı telefonlarda veri tüketimini azaltmanın en iyi yollarını inceleyelim.

1- Veri Kullanımınızı Sınırlandırma


 
Özellikle fatura satırı kullanıyorsanız, veri taşması ay sonlarında sürpriz faturalarla karşılaşmanıza neden olabilir. Bu nedenle, bir uyarı ve verilerin kullanımında bir sınır çok makul bir seçenektir.
Ayarların bir markadan diğerine farklı olduğu söylenebilir. İlk önce, ayarlar menüsünde veri kullanımı ayarını bulun. Ardından, 'faturalandırma döngüsü' ayarını belirleyerek mobil veri uyarı limitinizi ve mobil veri kesme limitinizi ayarlayabilirsiniz.

2- Uygulama Arka Plan Verilerini Kısıtla



 

Bazı uygulamalar, telefonu kullanmamanızdan bile veri tüketmeye devam eder. Bunu yapmazsanız, bu uygulamaların arka planda çalışmasını önleyebilirsiniz. Ancak önce hangi uygulamanın verileri tükettiğini ve bu verilerin ne kadarının arka planda tüketildiğini bilmeniz gerekir.
Yeniden Başlatma Ayarları menüsünde Veri Kullanımı Ayarları'nın üzerine gelin ve Mobil Veri Kullanımı'nı tıklayın. Cihazınızdaki tüm uygulamalar tarafından ne kadar veri tüketildiğinin bir listesini göreceksiniz. Açılan pencerede ve arka ve ön panelde ne kadar veri tüketildiğini görmek için istediğiniz uygulamaya dokunun. Uygulamanızın arka plan verileri tüketmesini önleyebilirsiniz.

3- Chrome'da Veri Kaydet



Web siteleri artık daha yüksek çözünürlüklü fotoğrafları, videoları ve GIF'leri hazırladıkları içeriğe yükleyerek görünürlüklerini artırıyor. İçeriğin zenginleştirilmesi de veri tüketiminde artışa neden olur.
Bu açıdan Chrome'un tasarruf özelliği var. Chrome'daki veri koruma özelliğini açtığınızda, site trafiğinin tamamı Google tarafından desteklenen bir proxy sunucusu üzerinden optimize edilir ve sizi daha az veri harcamayla geri getirir.
Veri saklama özelliğini açmak için Chrome'da sağ üst köşedeki üç noktayı tıklayın ve ayarlara gidin. Daha sonra 'verileri kaydet' başlığını tıklayın ve pop-up pencereden özelliği etkinleştirin. Yukarıdaki fotoğraftan da görebileceğiniz gibi, bir ayda% 19 tasarruf etmek mümkün. Bu, 5GB'lık internet paketi olan bir kişi için 1GB tasarruf anlamına geliyor.

4- Sadece Wi-Fi Üzerinden Uygulamaları Güncelleyin


 

Bu, yapılması gerekmeyen bir uyarıdır, ancak hatırlatmak yine de yararlıdır. Özellikle büyük uygulama geliştiricileri düzenli olarak güncelleştirmeleri yayımlar ve bu güncelleştirmeler önemli miktarda veri tüketimine neden olur.
Google'da ayarları, sadece Wi-Fi üzerinden uygulamalarınızı güncelleyin açmak için Play Store'u ve Güncelleme uygulamaları 'Sadece Kablosuzda' otomatik seçeneği güncellemek.

5- Yayıncılık Hizmetlerinde Kullanımınızı Kontrol Edin



YouTube, Spotify, Apple Music, Netflix gibi uygulamalar sizin çok fazla veri tüketmenizi sağlayacaktır. Bunu önlemek için, hücresel verilerinizi dinlemek yerine müziği kablosuz olarak kablosuz olarak telefonunuza indirebilirsiniz. Ayrıca YouTube gibi yüksek tanımlı içerik sağlayan bir uygulamada, bu videoları izlerken izlemek içerik verileri sınırlamak için zorlar olmayacağından emin olun.

6- Kullandığınız Uygulamalara Dikkat Edin


 
Facebook, Instagram vb. Gibi görsel içeriğe sahip uygulamalar büyük ölçüde veri tüketimini artırır. Bu durumu tersine çevirmek için, Instagram'ı durdurmak için bir dakikanızı ayırın, Facebook yerine daha az veri tüketen ve şarj eden Facebook Lite uygulamasını kullanabilirsiniz.
Elbette bu çözüm aklınızı biraz kırabilir, ancak verileri kaydetmek istiyorsanız biraz ödün vermeniz gerekir.

7- Çevrimdışı Google Haritalar 

Navigasyon için çoğu insan Google'ın haritalar uygulamasını kullanıyor. Bunun kötü bir seçim olduğunu söyleyemeyiz, ancak bunun çok fazla veri tüketimine neden olduğunu bilmek yararlı olacaktır. Elbette son derece kullanışlı bir uygulama. Ancak Google'ın çevrimdışı haritalar özelliği, verileri veri kullanmadan kullanmanıza olanak tanır.
Bu özelliği kullanmak için, kablosuz ağa bağlıyken Google Haritalar uygulamasına gidin ve yan menüden çevrimdışı haritalar üzerine tıklayın. Açılan pencerede, sık kullandığınız rotayı içerecek bir aralık belirtin,

Navigasyon için çoğu insan Google'ın haritalar uygulamasını kullanıyor. Bunun kötü bir seçim olduğunu söyleyemeyiz, ancak bunun çok fazla veri tüketimine neden olduğunu bilmek yararlı olacaktır. Elbette son derece kullanışlı bir uygulama. Ancak Google'ın çevrimdışı haritalar özelliği, verileri veri kullanmadan kullanmanıza olanak tanır.

 8- Hesap Senkronizasyon Ayarlarınızı Kontrol Edin

 Akıllı telefonumuza birçok farklı hesap kaydediliyor ve varsayılan olarak bu hesapların tümü senkronize edilmiştir. Bu, uygulamaların arka planda çok fazla veri tüketmesine neden olur.
Uygulama senkronizasyonunu kapatmak için, Ayarlar'da 'hesaplar' menüsünü bulun. Buradan, istediğiniz uygulamanın herhangi bir özelliğinin senkronizasyonunu kapatabilirsiniz.
Extra:

  •     Büyük dosyaları yalnızca kablosuz bir ağa bağlıysanız indirin.
  •     Sistem ön belleğini temizleyin.
  •     Gerekli olmadığında mobil verileri kapatın.
  •     İhtiyacınız olmayan uygulamalar için bildirimleri kapatın.
  •     Sıkça güncellenen ana ekran widget'larının güncelleme aralığını artırın.

Veri tüketimini azaltmak için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski