e-okul VBS Üzerinden Öğrencinin Sınav Sonuçlarını Öğrenme



e-okul VBS Üzerinden Öğrencinin Sınav Sonuçlarını Öğrenme


 E-Okul, VBS girişinden mesleki sınavların, devamsızlık ve proje sunumlarının sonuçlarını görebilir. Sınav sonuçları öğretmenler tarafından sisteme hızlı ve sağlıklı girilirken, devamsızlık ebeveyn tarafından yakından takip edilebilir. Eğitim döneminin sonuna yaklaşan öğrenciler EBA sistemi üzerinde "notlar" öğrenebilirler. 
Ö
ğrenciler ve veliler, Milli Eğitim Bakanlığının resmi sayfalarından olan e-Okulda arzu edilen işlemi yapabilir ve merak uyandırıcı soruların cevaplarını bulabilirler. Öğrenciler anbean ile güncellenen sistemdeki son durumu sınav sonuçları ve not bilgileri ile öğrenebilir; ebeveynler sistem aracılığıyla devamsızlık gibi sistemi izleyebilir. İlk sınavlar tamamlandıktan sonra, öğretmenler sisteme aldıkları puanlar kaydettiler.
On yıl boyunca faaliyet gösteren e-okul, ebeveynler, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki ilişkiyi en iyi teknolojik açıdan getirmeye çalışıyor. 2007 öncesi dönemde pek çok öğrenci koordinasyon eksikliği nedeniyle tam olarak gelişemedi. Öğrenciler aradaki en büyük bedeli öğretmen ve anne-babalar arasında geçirirler. Ebeveynlerin toplantıları düzenlense de, bu toplantılar bireysel değil genellemelidir. Bu, öğrencinin akademik başarısı ve ahlaki durumu büyük ölçüde etkiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu sistemi sayesinde daha profesyonel, daha modern ve en önemli öğrenci üzerinde daha iyi eğitim sağlanmıştır. 2007 yılında açılan site, ilk birkaç yılda yalnızca öğrencinin sınav notlarına dayanan bir sistemi tanıttı ve önümüzdeki yıllarda uzun bir yol kat etti. Bu ebeveynler için çok önemlidir. Oğlunu en iyi şekilde takip edebilir ve buna göre tedbiri alabilir. Sistemin üç farklı girişi var.
 


Öğretmen / idari giriş, öğrenci girişi, ebeveyn bilgi sistemi girişi. Öğretmenler ve yöneticiler kendi sistemleriyle öğrencilerin notlarını, davranışlarını, başarı grafiklerine girebilirler. Öğrenci girişi, sınav notlarını, başarıyı veya başarısızlığını öğrenci sisteminde görebilir. Öte yandan Veli, öğrencinin bilgi sistemi aracılığıyla görmediği bu sistem aracılığıyla öğrencileriyle ilgili düşüncelerini görebilir. Ebeveynler ve öğrenciler, TC Kimliği yoluyla sistemi kayıt edebiliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, bu sistemin daha yararlı olabilmesi için dünyanın dört bir yanındaki eğitim sisteminde görev yapıyor. Yetkililer, öğrencilerin başarısını daha iyi hale getirmek için teknolojinin tüm olanaklarından yararlanmaktadır. Avrupa ve Amerika'daki sistemler incelenmekte ve bu incelemeyle sistemi Türkiye'ye daha iyi entegre etmek mümkündür. MEB, 2016-2017 yılları arasında e-okul sistemini görsel olarak değiştirdi ve görselleştirme açısından daha rahat ve hızlı sonuçlar elde etmeyi umuyor. Bu sistemin gelecekte daha fazla gelişeceği bekleniyor.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski