İphone X Almadan Önce Bunları Mutlaka Bilmelisiniz



İphone X Almadan Önce Bunları Mutlaka Bilmelisiniz


IPhone X şu an ülkemizin rafında. Teknoloji gündeminin en önemli konularından biri haline gelen bu telefon, ülkemizde ne kadar başarılı olacak?

Apple, yeni nesil bir iPhone modeli olarak başlattığı iPhone X'in reklamcılık ve pazarlama sürecini çok başarılı bir şekilde yönetti. Basını kullanarak, telefonun aşırı talepleri olduğu gösterildi ve çeşitli manipülasyonlar yapıldı.

Öyle ki Apple analistlerine göre, birçok ülke iPhone X'i Mart ortasına doğru satmaya başlayacak. Çünkü telefon talebi aşırıydı ve mevcut piyasalarda ciddi stok sorunları var. Elbette, hepsi de hikayeler. Mart ayında gelir olarak anılan iPhone X, 24 Kasım itibariyle ülkemizde satıldı. IPhone X gerçekten 6 bin TL'ye mal oluyor mu?



Bir telefon için 6 bin TL fazla değil mi?

Ne zaman yeni bir iPhone satışa sunulursa, aynı teklif genellikle yapılır. Ödeme böbrek ile yapılır ya da iPhone Tofaş ile değiştirilir. Ancak iPhone X ile bu çubuk biraz yukarı çıkacak gibi görünüyor.

Şahin, Doğan, ülkemizde 6099TL satışa sunulan iPhone X'i satın almak için artık yeterli olmayabilir. Görünüşe göre marka ve modelin biraz daha yükseltilmesi gerekiyor. Ayrıca iPhone X'i elde etmek için tek bir böbrek yeterli olmayabilir.

Sonuç olarak, iPhone X'in Türkiye'de oldukça pahalı bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Amerika'da veya Avrupa'da yaşayan birisi için, iPhone X'in fiyatı abartılı olmayabilir. Çünkü bu ülkelerde yaşayan insanlar için gelecek kuşağın iPhone fiyatı asgari ücretin altındadır. Ancak ülkemizde durum böyle değil.

Son derece hassas tasarım

IPhone X'in tasarımı ile reddedilemeyecek bir gerçektir. Telefonun uçtan uca OLED ekran tasarımı ve arka cam paneli ile çok şık görüneceği güne benziyor. Ancak bu şık tasarım çizgisi de bir takım dezavantajları beraberinde getiriyor.

Biraz beceriksiz bir çalışmanız varsa, iPhone X sizin için doğru seçim olmayabilir. Telefon düşer ve buzun arka kısmı tuz ve buz olur. Garip olan şey, iPhone X'in OLED ekranın arka cam panelinden daha sağlam olması.

Kırık bir cam ol, değişecek ne olduğunu düşünme. IPhone X'in arka cam panelinin değişimi ile amiral gemisi sınıfında yeni bir telefon alabilirsiniz. Ayrıca, herhangi bir koşulda camın değiştirilmesinin garanti edilmediğinden bahsedelim.




Hayal kırıklığı yaratan FaceID

Evet, yanlış okumadın. FaceID'de iPhone X'i almamanın nedenlerinden biri. Apple'ın bu kadar çok enflasyonla pazarladığı bu yeni teknoloji, abartılı performans göstermiyor.

IPhone X'in piyasaya sürülmesinden bu yana bir aydan az bir sürede rağmen, forumlarda FaceID ile binlerce şikayet var. Telefonu maskeli olarak açanlar ve oğlunun veya kızın telefonunu açtıklarından şikayetçi olup olmadığını mı arıyorsunuz?

Yani FaceID, bir hata payı olan bir sistem olmaktan çok uzaktır. Şimdilik, TouchID'in bu sistemden daha güvenli olduğu söylenebilir. Kötü haber şu ki Apple FaceID'den sonra Touch ID tamamen tükendi.

Tamam TrueDepth sensörleri iyi çalışıyor. Animojii sistemi vb. Iyi. Bununla birlikte, bu sistemin güvenlik unsuru olarak kullanılması ciddi bir tehlike olarak adlandırılabilir.



LCD ekranı olan daha ucuz bir versiyonu bulabilirsin

Bir iPhone X de satın almak istediğinizi söylüyorsanız, biraz daha beklemenizi öneririz. Apple, iPhone X ile aynı tasarım ve özelliklere sahip bir LCD panel içeren bir model alacağınızı iddia ediyor.

Zaten iPhone X'in en pahalı kısmının OLED ekranının olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, bu pahalı parçayı LCD ekranda bıraktığınızda, çok daha düşük fiyat etiketi çıkacaktır. Bu, ortadaki fiyat dezavantajını telafi edebilir.

Sonuç olarak, iPhone X'i satın almaktan kaçınmak için birden fazla ovucuya sahibiz. Fakat dürüst olalım. Aylık geliriniz yaklaşık 10 bin TL ise, telefon almamanız için hiçbir neden olmadığını söyleyebiliriz. Ancak, ucun ucuna 6000 TL ödemek ve krediniz altına girmek ve kredinizi geri çekmek zorunda değilsiniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski