Soğuk Algınlığı İçin Sarımsakla Doğal Tedavi Yöntemi



Soğuk Algınlığı İçin Sarımsakla Doğal Tedavi Yöntemi

Sarımsağın doğal bir antibiyotik özelliği olduğu çok eski zamanlardan beri biliniyor.  Sarımsak doğal bir antibiyotik olmasının yanında tam bir şifa deposudur. Soğuk algınlığı için sarımsakla doğal tedavi yöntemi kullanmanızı öneriyoruz. Bu nedenle viral enfeksiyonlar başta olmak üzere hapşırma, burun akıntısı, boğaz ağrısı, soğuk algınlığı ve boğazda mukoza zarında oluşabilen iltihaplara karşı etkilidir. Soğuk havaların etkisi ile soğuk algınlığı vakaları da görülmeye başlandı. Böylesi bir durumda tedavi amaçlı kullanabileceğiniz birçok ilaç bulunmaktadır. Ama burada doğal bir ilaç olan sarımsağın kullanılışı verilecektir.
Etkili bir sonuç alabilmek için günlük olarak pişirilmiş ya da ezilerek hazırlanmış sarımsağı kullanmanız gereklidir. Yani il kural düzenli kullanımdır. Aşağıda verilecek olan soğuk algınlığı için sarımsakla doğal tedavi yöntemi için seçeneklerden birini uygulayabilirsiniz.

 Soğuk Algınlığı İçin Sarımsakla Doğal Tedavi Yöntemi
Yöntem 1: Bir tane sarımsak alarak iyice dövün ve elde ettiğiniz dövülmüş sarımsağı ağzınızda şeker emer gibi 15 dk boyunca emebilirsiniz.
Yöntem 2: Sarımsakta bazı enzimler vardır. Bu enzimleri harekete geçirmek için sarımsak taneleri ezip 15 dk kadar bekletin, ezdiğiniz sarımsakların üstüne saf bal ekleyin oluşan karışımdan düzenli kullanmanız şikayetlerinizi giderecektir.
Yöntem 3: 2 diş sarımsağı ince ince kıyın ve 1 bardak suyun içine koyun ve karıştırın. Her gün düzenli olarak bu sudan tüketin.
Yöntem 4: Bal hem enerji vericidir hem de virüs ve bakterilere karşı koruyucudur. Bu özelliğinden yararlanmak için 7-8 diş sarımsağı ezerek 1 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Soğuk algınlığı için sarımsakla doğal tedavi yöntemi uygulamak için de günde 1 tatlı kaşığı kadar bu karışımdan tüketin.
Yöntem 5: 2 çorba kaşığı zeytinyağı içine 3 diş sarımsak kıyın ve yarım saat dinlendirin. Gece yatmadan önce ayak tabanına bu karışımı sürüp üzerine çorabınızı giyin.
Soğuk algınlığı için sarımsakla doğal tedavi yöntemi olan u yöntemlerden birini deneyin. Aldığınız sonuçları yorum olarak yazarsanız başkalarına da yardımcı olursunuz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski