Fazla Isınan İphone Telefonlar Soğuması Nasıl Sağlanır?





Arka planda çalışan uygulamalar ve servisler akıllı telefonların aşırı ısınmasına neden olabilir. Tabii ki, bu durumlar için soğutma yöntemleri çok önemlidir, detayları paylaşırız.

Android veya iPhone olsun, akıllı telefonlar bilgisayarlar gibi ısınıyor. Depolama, yüklü uygulamalar, servisler ve kablosuz seçenekler aslında akıllı telefonların sıcaklığını artırabilir.

Akıllı telefonları, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar gibi aktif soğutma sistemleriyle (fanlar vb.) Soğutmak mümkün değildir. Bu yüzden, yazılımı optimizasyonlarla sıcaklığı kontrol etmeniz gerekir.

Neden iPhone'unuz Aşırı Isınır?
Herhangi bir sorunlu süreçte olduğu gibi, iPhone'ların ve iPad'lerin sıcaklığının da belirlenmesi gerekir. Bu yüzden ilk unsur, cihazların neden ısındığını bulmak. Belirtilen ürünlerin ısıtılmasının birçok farklı nedeni olabilir;

  •     Telefonu şarj ederken kullanma
  •     Uzun süre yüksek tanımlı video izlemek
  •     Eski cihazlarda GPS gerçek zamanlı navigasyonunu kullanma
  •     Önce cihazınızı ayarlama ve yedekleri geri yükleme
  •     Video düzenleyici gibi sistem zorlama işlemleri gerçekleştirin
  •     Artırılmış gerçeklik uygulamalarını kullanma

Bu birkaç örnekten görebileceğiniz gibi, telefonu şarj ederken aktif olarak kullanmak, uzun süre video izlemek ve artırılmış gerçeklik uygulamalarını çalıştırmak telefonun sıcaklığını artırabilir. Tabii ki, aynı zamanda büyük dosyaları indirmek gibi durumlarda sıcaklığı da arttıran bir faktördür.
Telefonlardaki sıcaklık nasıl dağılıyor?

Aşırı ısınmaya neden olan iki ana bileşen aslında işlemci ve bataryadır. Bu noktada alüminyum ve metal gövde pasif bir soğutucu görevi görür. Son yıllarda geliştirilen A serisi yonga setlerinin çoğu, enerji tasarrufu ve sıcaklık ile ilgili önemli bilgiler içermektedir. Temel olarak yüksek performans ve enerji tasarrufu olarak iki farklı görev için tanımlanan çekirdekler, sıcaklığı belirli bir seviyede tutmak için büyük önem taşımaktadır.

Enerji tasarrufu sağlayan çekirdekler, web'de gezinme ve e-postaları kontrol etme gibi basit temel işlemlerde devreye girer. Bu, yüksek performanslı çekirdeği ortadan kaldırır ve aşırı ısınmayı önler.

Aşırı Sıcaklık Uyarısına Dikkat Edin
Hem Android hem de iPhone'da aşırı sıcaklık uyarısı mevcuttur. Böylece, sıcaklık çok yükselirse, telefon bip sesi çıkarır ve belli bir dereceye kadar soğuyuncaya kadar hiçbir işlem yapılamaz. Aşırı sıcaklık uyarısı genellikle yaz günlerinde telefonu arabada unuttuğunuzda, cihazı güneşte açtığınızda ve GPS servislerini çok kullandığınızda meydana gelir. Telefonun sıcaklığı arttıkça bazı temel işaretler kullanıcıya verilmektedir:

  •     Şarj işlemi yavaşlar ve durur
  •     Ekran zaman zaman kararıyor
  •     Operatör servisleri düzgün çalışmıyor
  •     Kamera flaşı çalışmıyor
  •     Yoğun grafikli uygulamalar düzgün çalışmıyor
    Cihazınız belirli bir sıcaklık eşiğini aşarsa, kullanmadan önce iPhone'unuzu soğutmanızı söyleyen bir sıcaklık uyarısı mesajı görürsünüz.

Sıcaklık problemi nasıl çözülür?

İPhone aşırı ısındığında, hasarı önlemek için harekete geçmeniz gerekir. Bunu yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  •     Cihazınızı şarj etmeyi bırakın
  •     Kapatın ve ısının dağılmasına izin verin
  •     Herhangi bir davayı kaldır

Günümüzün lityum-iyon pilleri birçok zorlu testlerden geçmektedir. Yani aslında oldukça güvenlidirler. Bununla birlikte, aşırı sıcaklıklar pilin patlamasına ve zarar görmesine neden olabilir.

Birçok kişi, telefonların aşırı ısınmasını hızlı bir şekilde azaltmak için cihazları buzdolabına koymanızı önerir. Ama bu kesinlikle büyük bir hata. Sıcaklıktaki ani değişiklikler elektronik cihazları aşırı yüklenmeye zorlayabilir. Bu nedenle, telefonunuzu yavaşça soğutabileceğiniz çözümlere gidin.

İPhone Sıcaklığı Nasıl Düşürülür?

Sıcaklık devam ederse, en son yüklenen uygulamaları kontrol edebilir veya sorunu çözmek için ek çözümler arayabilirsiniz.

Arkaplan Uygulama Yenilemesini Kapat



Arka planda uygulamaların ve servislerin yenilenmesi telefonun sıcaklığını artırabilir. Bu nedenle otomatik uygulama yenilemeyi kapatmak çok önemlidir. Bu, pil ve işlemcinin uygulamaları veya hizmetleri güncelleyemediği ve arka planda bilginiz olmadan telefonun sıcaklığını artıramayacağı anlamına gelir.

Ayarlar / Batarya yolu ile, en çok bataryayı son 24 saat ve son 10 günde tüketen uygulamaları görüntüleyebilirsiniz.

Bundan sonra, Arka Planda Ayarlar / Genel / Uygulama Yenile kısmına giderek uygulamayı yenileyerek tamamen Kapalı olarak ayarlayabilirsiniz.

Uygulama Analizi Takibi



İPhone'lara yüklenen uygulamalar çalışırken arka planda çökebilir. Bu durum dikkate alınmamasına rağmen, aslında telefonun ısınmasına neden olur.

En son kullandığınız uygulamaların analitik verilerini Ayarlar / Gizlilik / Analiz / Analiz Verileri üzerinden görüntüleyebilirsiniz.


Ekranın parlaklığı% 50'nin üzerindeyse, iPhone'ların aktif kullanımda hızla ısınabileceğini bilmek gerekir. Bu nedenle, ekran parlaklığını görünür tutmak önemlidir.

Ağ Bağlantısını Kontrol Edin

 

Operatör ve çekim gücü ayrıca telefonun ısınmasını etkileyen önemli faktörlerdir. Telefonun batarya ve işlemci üzerinde daha fazla zorlanmadığı yerlerde şebekeye bağlanmak için fazladan çaba harcayan servisler. Bu nedenle, bu sıcaklık artar. Bu gibi durumlarda, Uçak Modu'na geçebilirsiniz.

Aşırı ısınma sorunu devam ederse, fiş ve kablonuzu da kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, kabloyu değiştirerek, telefonunuzun bir test yapmasını isteyebilirsiniz.

Bunun dışında, pilin ve işlemcinin durumuna bağlı olarak farklı nedenlerle aşırı ısınma meydana gelebilir. Son seçenek olarak, aşırı ısınma kronik hale geldikten sonra, cihazı teknik bir servise götürebilirsiniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski