Samsung Galaxy Note 10 Plus İincelemesi
Samsung Galaxy Note 10 Plus İincelemesi



Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu yıl Note serisindeki en iyi ğı sürpriz Samsung Galaxy Note 10 Plus fiyat. En iyi başlığa eklenen “artı” özelliklerin yeni modele ne getirdiğini görelim. İşte tam bir Samsung Galaxy Note 10 Plus incelemesi; Eğer sorunuz varsa mi, sadece bir ürün için değer mi? Im, incelemeye başlamadan önce cevap verelim; Kesinlikle! Bildiğiniz gibi, Samsung her yıl Galaxy S serisinden diğeri Galaxy Note serisinden iki bayrak gemisini tanıtıyor. Ve her yıl gelenek değişmez ve “Galaxy en iyi Not Note serisidir. Bu yıl, gelenek bozulmadı, ama bu yılın Galaxy Note'un rakibi Galaxy S değil; tek başına. Evet, tarihinde ilk kez Samsung, Samsung Galaxy Note serisi için iki farklı modele sahip: Samsung Galaxy Note 10 ve Samsung Galaxy Note 10 Plus. Serinin en üst modeli olan Galaxy Note Plus'a daha yakından bakalım. Samsung Galaxy Note 8'in geçen yıl tanıtılıp tanıtılmadığına bakılmaksızın, Galaxy Note 9 modeli selefinden sonra çok fazla heyecan yaratmadı. İPhone'un araları gibi geçen bir modeldi. Kaçınılmaz olarak beklenti arttı ve toplantıya tüm odaklanma bu yıl tanıtılacak. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Samsung bu yıl bir değil iki ayrı Galaxy Note modeliyle sürpriz bir görünüm kazandı. Ve yine, sürpriz yok, büyük değişim gerçekleşti. Ne değişti? Tasarım, ekran, pil ömrü, kamera performansı, şarj hızı ve tabii ki S-Pen için ek özellikler ve daha fazlası… Ancak, yeni model (ler) seriye ek özellikler eklerken 3,5 mm kulaklık girişi veda. İPhone tarafından gülünç tutulan ünlü kulaklık jakı, reklamlarında 3,5 mm kulaklık jakı bulunmadığından ve ardından çıkartıldığında reklam filmini siliyor. Dahası, kutuda 3,5 mm'lik standart kulaklık jakı için bir dönüştürücü bulunmuyor… Her neyse, Samsung global pazarlama ekibine el salladıktan sonra incelememize geri dönelim.

İLK BAKIŞ 
Samsung Galaxy Note 10 Plus alınırmı deyip Samsung Galaxy Note 10 Plus'ı ilk aldığınızda, fark edeceksiniz; büyük ekran, Not serisi, ön kamera ve dört kamera dizisinin arka tarafında kullanılan ekran deliği yerine hiç çentik kullanmadı. Galaxy S serisinin aksine, ön kamerayı bir kenara itmeden merkeze konumlandırmak, simetriye takıntılı olanlar için iyi bir haber. Türkiye telefonu üç farklı renkte satmayı teklif etti: gri aylar, fildişi beyaz ve siyah duman. Havalı isimlerini geride bırakmak; ay tozu gri, Samsung'un öne çıkardığı renk, ancak en sevdiğimiz fildişi beyaz. Ay tozu grisinin fotoğraflarda göründüğü gibi olmadığından emin olun. Bu nedenle, satın almadan önce yakından görmenizi tavsiye ederiz. Neredeyse arkasında bir ayna olan ay tozu gri, renkten ışığa renk değiştirir. Son yıllarda, Samsung, çift renkli modellerin artan popülaritesine yanıt olarak renk geçişine son verdi. Ancak ayna yüzeyi rahatsız edici bir düzeyde renk değiştirir ve üzerinde birçok parmak izi gösterir. Bu nedenle, bu yıl farklı olmak isteyenler için önerimiz fildişi beyazdır.
Malzemenin kalitesi birinci sınıf bir Samsung'tan beklendiği gibi. Ön ve arka taraflardaki kavisli cam yüzeyler gerçekten etkileyici. Popüler inanışın aksine, alüminyum bir çerçeve kullanılır. Popüler inanışın aksine, tekrar diyoruz çünkü Samsung'un global pazarlama ekibine tekrar el sallamak zorundayız. Samsung, küresel bir YouTube kanalında Galaxy Note 10 ailesinin paslanmaz çelik bir gövde kullandığını ancak alüminyumun gövde içinde kullanıldığı keşfedildikten sonra bu reklam filmi silmek zorunda olduklarını söyledi. Samsung Galaxy Note 10 Plus en büyük ekranlı telefon. marka hiç üretti. İnce gövdesi ve kavisli kenarları ile yandan rahat bir tutuş sağlar. Kullanım kolaylığını bozan tek faktör güç düğmesinin sağ taraf yerine sol tarafa yerleştirilmesidir. Uzun zamandır Samsung Galaxy S10 Plus ve farklı markaların Android modellerini uzun süre kullanan bir ekip olarak, yaklaşık 2 hafta boyunca sol taraftaki güç düğmesine hâlâ alışamayacağımızı söylemeliyiz. Sadece solaklar mutlu olabilir… Telefonu yakından inceleme şansınız olduğunda lütfen ekran görüntüsünü almayı deneyin. Ne demek istediğimizi anlayacağınıza eminiz. Güç düğmesini memnun eden tek ayrıntı; güç ve Bixby düğmeleri tek bir düğmede buluşuyor. İsterseniz, Bixby'yi başlatmak veya telefonu kapatıp yeniden başlatmak için bu düğmeyi basılı tutabilirsiniz. Tasarımı bu küçük detaylardan ayrı olarak özetlemek; Samsung, bu tür donanıma uyması için 6,8 inç ekranı ve en iyi gövde tasarımını bir araya getirdi.

YÜKSEK PERFORMANS Performans detayları ile başlayalım. 6.8 inç Dinamik AMOLED ekran, Samsung'un akıllı telefonlar için en yüksek kalitede göstergesi. Evet, teknik olarak Dinamik AMOLED, geçmişte aşina olduğumuz Süper AMOLED'ten daha başarılı. Telefon HDR10 + sertifikalıdır ve Dynamic Tone Mapping ile gerçekten iyi çalışır. Ekran sadece ekran deliğinden kırılıyor. Ekran deliği çentik için görsel olarak daha iyi bir alternatif olsa da, hala kamerayı gizlemeye çalıştığımızı itiraf etmeliyiz. Samsung Galaxy S10 ailesinde olduğu gibi, Galaxy Note 10 Plus, ön kamerayı saklamak için duvar kağıtları paylaştı. Bunlardan birini kullanarak, ön kamerayı “görünmez - en azından ana ekranda yapabilirsiniz. En pil performansı edelim; Samsung Galaxy Note 10 Plus, 4.300 mAh batarya ile çalışıyor. Büyük ekrana rağmen, 4.300 mAh pil kesinlikle gitmesine izin vermiyor. Bir başka güzel detay ise 25W ve 45W hızlı şarj seçenekleri. Kutu 25W hızlı şarj adaptörüyle birlikte geliyor, ancak Apple eleştirildiği için Samsung, kutuya 45W şarj adaptörü koymadı. 45W şarj adaptörünü kendiniz satın almalısınız. Samsung'un kutusunda 3,5 mm'lik bir kulaklık dönüştürücü bile içermediği göz önüne alındığında, 45W şarj adaptörünün olmaması şaşırtıcı değildi. 45W kadar hızlı olmasa da, hızlı şarj ile en az 25W mümkün olsa da, kendimizi güçlendirdik. Kulaklık jakından bahsetmişken, hem hoparlörler hem de AKG kulaklıkları kutudan çıkar. Ses ile ilgili dikkate değer bir diğer nokta da yeni bir özellik. Yakınlaştırma mikrofonuyla, video kaydı sırasında arka plan seslerini bastırarak istediğiniz sesleri yakınlaştırabilirsiniz. Canlı müzik kayıtları, yemek tarifleri, arabalar ve sahne şovları gibi sese odaklanmanızı gerektiren anlarda kullanabileceğiniz favori bir özellikti. Tek yapmanız gereken, video modunda sese odaklanmak istediğiniz alanı yakınlaştırmak. Yakınlaştırırken, sesi otomatik olarak yakınlaştırırsınız. 7 nm 64 bitlik sekiz çekirdekli işlemcinin gücü, Samsung Galaxy Note 10 Plus'ın işlemci performansı için söyleyecek çok şeyi yok. Birçok kullanıcının ihtiyacından daha fazlasını sunan işlemci yeterli değil. Unutmayalım ki, 12 GB RAM bu performansta büyük bir paya sahip. Samsung Galaxy Note10 + 'de performansı artırmak için kullanılan yapay zeka destekli hızlandırıcılar (Boot Up Booster ve Game Booster) bulunuyor. Boot Up Booster ile telefon bir hafta boyunca en sık kullanılan uygulamaları analiz eder ve günlük olarak sık kullanılanlar listesini güncelleyerek bunları RAM'e yazar. Bu sayede Galaxy Note 10 Plus, 12 sık kullanılan uygulama (Galaxy Note10 için 4 uygulama) açmanın en hızlı yolunu sunar. Yapay zeka ile desteklenen başka bir ivme algoritması oyunlar için çalışıyor. Oyun hızlandırma algoritması, performansı ve pil kullanımını otomatik olarak optimize edebilir. Oyunun hızlanmasına erişmek için, oyunu açtıktan sonra gezinti çubuğundaki Game Booster simgesine dokunmanız yeterlidir. Samsung Galaxy Note 10 Plus özellikleri bu kadar değil.

Büyük bir hayranı olmasak da, S Pen'i zevkle kullanıyoruz, ancak Galaxy S serisi cihazları kullanırken S Pen demediğimizi de itiraf edebiliriz. Bu yüzden çok derine girmeden, S Pen'in yeni özelliklerine odaklanacağız. S Pen'in Bluetooth'lu en dikkat çekici özelliği, el yazısını otomatik olarak metne çevirme yeteneğidir. Bixby hala konuştuğumuz dili anlamıyor, ancak Galaxy Note 10 Plus el yazımızı tanıyor ve Türkçe metinlere çevirebiliyor. Metne çevirdiğiniz el yazısını bir Word belgesine kopyalayabilir veya verebilirsiniz. S Pen'in bir diğer önemli özelliği, S Pen Air adı verilen uzaktan kumandalardır. S Pen, el hareketlerinizi izlemek için bir ivmeölçer ve jiroskop ile donatılmıştır. Bu şekilde, telefonunuzun bazı özelliklerini dokunmadan kontrol edebilirsiniz. S Pen Air SDK belgeleri uygulama geliştiricileri için açıktır. Bu, önümüzdeki günlerde farklı uygulamalar ve oyunlar için uzaktan kumanda sağlayan S Pen Air özelliklerini görebileceğimiz anlamına geliyor. En kullanışlı S Pen Air özellikleri şu anda uzaktan kamera ve multimedya kontrolleri sağlıyor. Örneğin, ekrana S Pen ile dokunmak; fotoğraf çekebilir, kamera modları, ön ve arka kamera arasında geçiş yapabilir ve hatta çekim sırasında yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz. Oldukça pratik ama alışması biraz zaman alabilir.

KAMERA ÖZELLİKLERİ En meraklısı başka bir noktaya gelelim. Samsung Galaxy S10 Plus'ın benzer bir donanıma sahip olmasına rağmen, Galaxy Note 10 Plus, S10 + 'dan ek yetenekleriyle öne çıkıyor. Öyle ki bu ek yetenekler Galaxy Note 10 Plus'ı DxOMark'a götürüyor. Üstelik sadece ön koltuklu arka kamera oturmuyor. Kamera, arka kamera için 118 puan, video için 101 puan ve ön kamera için 103 puan, video için 93 puan kazanıyor. Arka kamera ortalaması 112 puan, ön kamera ortalaması 99 puan, ortalama cihaz 112/89 puanla Huawei P30 Pro'yu ikinci sırayı alarak, çok uzun bir süre bayrak üzerine el koydu. Fotoğraf makinesi doğal netlemeyi hala renkli olarak bıraksa bile, ilk yerinin takdir edildiğini belirtmekte fayda var. Söylediğimiz gibi, Galaxy Note 10 Plus, Galaxy S10 Plus'tan çok da farklı değil. Standartın arkasında, geniş açılı, zoom ve ToF dört ayrı kameradır. ToF kamera, AR uygulamalarında derinlik tespiti ve fotoğraf-video çekimi için kullanılır. Fotoğrafları yorumlamak istiyorsanız, Galaxy Note 10 Plus, iyi aydınlatılmış ortamlarda ve gün ışığında beklendiği gibi harikalar yaratıyor - ve hiç de şaşırtıcı değil. Çektiğiniz fotoğraflarla sosyal medyanın yıldızı olabilirsiniz. Portre modunda, Samsung ToF kamera da kamera yardımı ile donatılmıştır. Donanım ve yazılım birlikte harika sonuçlar veriyor. Ayrıca selfie modunda tatmin edici sonuçlar aldığımızı söyleyebiliriz. Düşük ışık performansı elde edelim; Gece modunda, Samsung'un tatmin edici performansını görüyoruz. Sadece gece modu ile ilgili biraz deneyim paylaşmak istiyoruz. Düşük ışıklı fotoğraflar için gece modunu ve standart fotoğraf modunu ayrı olarak kullanmayı deneyin. Kişisel zevkinize ve sonuçlarınıza göre hangisinin daha iyi olduğuna siz karar verin. Samsung Galaxy Note 10 Plus fotoğrafçılıktaki başarısını gösteriyor. HDR10 + kamera Android telefonlar arasındaki rekabet hakkında söylenecek fazla bir şey yok. Super Steady ile özellikle titremesiz çekim için büyük fark yaratır. Kameradaki en önemli yeniliklerden biri, video kaydı sırasında canlı odaklanma imkanı. Video kaydı sırasında canlı odağı eşzamanlı olarak kullanmak teknik olarak beklenenden daha zordur. ToF kamera sayesinde, telefonun işlemcisinin derinliği bu noktada büyük bir iştir ve Galaxy Note 10 Plus bunun üstesinden gelebilir. Samsung Galaxy Note 10 Plus inceleme devam-->>


 

TEKNİK ÖZELLİKLER VE PUAN Samsung Galaxy Note 10 Plus Teknik Özellikler Ekran 6,8 inç, Dinamik AMOLED, HDR10 + 3040 × 1440 piksel İşlemci Exynos 9825 (7nm 64bit sekiz çekirdekli) Bellek 12 GB RAM Dahili bellek 256 GB + microSD İşletim sistemi Android 9.0 Pil 4.300 mAh 45W hızlı şarj ve kablosuz geri şarj desteği Kamera Arka: 16 MP f2.2 + 12 MP f1.5 / f2.4 + 13 MP f2.1 + ToF Ön: 10 MP f2.2 Bağlantı Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac / ax (2.4 / 5GHz) Bluetooth v 5.0, ANT +, USB Tip-C, NFC Boyutlar / Ağırlık 162 x 77.2 x 9.3 mm / 215 gram Fiyat Rs. Fiyat, parmak izi okuyucusunun iyileştirilmesi gerekiyor, yakınlaştırma özelliği sınırlı, S Kalem özellikleri, pil ömrü, ekran kalitesi -

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski