Telefon-Şarj-Olmuyor-sorununa-çözümler





Akıllı telefonlar şarj olmama gibi sorunlarla karşılaşabilir. Ayrıca, telefon şarj olmuyor neden sorununa ışık tutmak için nedenler ve çözümlerden oluşan bir yazı hazırladık.
Akıllı telefonların şarj edilmemesi yaygın bir sorundur ve çok sinir bozucudur. Kırmızı alarmı hemen vermeden ve telefonum şarj olmuyor iphone demeden önce yapabileceğiniz şeyler var. Bu nedenle, telefon şarj olmadığından doğrudan teknik servise götürmeniz gerekmez önce verilen şarj olmuyor sorunu 6 çözüm yollarını deneyin. Çok zor olmayan birkaç yolu denedikten sonra, belki de zorunda kalmayacaksınız. Bu arada, önce telefonunuzu açıp kapatmayı unutmayın. :)

Deneyebileceğiniz yöntemlere geçmeden önce, telefonunuzu teşhis etmenizi kolaylaştıracak bir uygulama hakkında konuşalım. Uygulama Android'de bulunduğundan iPhone kullanıcıları doğrudan yöntemlere geçebilir. Android kullanıcıları uygulamayı aşağıdaki bağlantıdan indirebilir. Aynı şekilde, telefon kapalıysa, şarj olmuyorsa ve açılamıyorsa, yine de doğrudan yöntemlere devam edebilirsiniz.

Telefonun şarj verimliliğini gösteren yardımcı program:

Telefon şarj olurken güvendiğiniz tek gösterge pil ve şarj yüzdesi midir? Android kullanıcılarının telefonlarının şarj durumunu görüntüleyebilecekleri çok kullanışlı bir uygulama var. Ampere adlı bu uygulama, cep telefonu şarj olmuyor ya da ne kadar verimli şarj edildiğini gösterir. Ekranda gösterilen numaralarla, uygulama kullanıcıya telefonun birim zamanda ne kadar güç aldığını veya kaybettiğini bildirir.

Ekrandaki yeşil sayı, telefonunuzun şarj olduğu anlamına gelir. Bu renk turuncu ise, telefon olduğundan daha fazla güç kaybeder. Aşağıdaki her adımdan sonra telefonunuzu şarj ederek bu uygulamaya göz atın. Bu nedenle, batarya şarj olmuyor sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için şarj yüzdesinin değişmesini beklemek zorunda değilsiniz.


Telefon Şarj Problemi ve Çözümleri:
  • Telefonun kapağını çıkarın,
  • Başka bir güç kaynağı deneyin,
  • Şarj kablonuzu kontrol edin,
  • Telefonunuzu bir süre kullanmayı bırakın,
  • Telefonun şarj girişini kontrol edin,
  • Telefonun pilini değiştirin.

Yukarıdaki listede oldukça basit ve sıradan görünen bu çözümler, bir servise gitmeden telefonunuzdaki sorunu anlamanıza izin veriyor. Örneğin, telefon kılıfını çıkararak şarj etmeye çalışmak bir ısıtma veya soket problemine işaret edebilir. Ayrıca, cihazınıza güç gelip gelmediğini ve şarj hızının daha yavaş olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Söylediğimiz gibi, bunlar listede basit olan çözümlerdir, ancak doğru yorumlandığında sorunu ortaya çıkarırlar ve telefon şarj olmuyor samsung gibi sorulara cevap olabilir.

Telefonun kapağını çıkarın:


İiphone sarj sorunu yerleştirilmemiş kablolar gibi sorunlardan kaynaklanabilir. Şarj kablonuzun tam oturmamasının ana nedenlerinden biri kullandığımız kollardır. Bu nedenle, telefonunuzu kılıfla birlikte şarj etmeye çalışıyorsanız, devam etmeden önce kılıfını çıkarın ve kablonun şarj soketine tam olarak takıldığından emin olun.

Başka bir güç kaynağı yani soket deneyin:

Şarj bileşenlerini kontrol etmeye başlamadan önce kullandığınız güç kaynağını değiştirmek iyi bir fikirdir. Çünkü şarj sorunu kablonuzdan veya şarj adaptörünüzden kaynaklanmayabilir. Bu arada, başka bir güç kaynağını denemek sadece kullandığınız soketi değiştirmek anlamına gelmez. Tabii ki, önce farklı bir priz deneyin. Zaten denediyseniz, bir uzantı veya bağlayıcı kullanıyorsanız, bunları kaldırmayı deneyin. Bu sorununuzu çözmezse, telefonunuzu bilgisayardaki farklı USB bağlantı noktalarına takmayı deneyin. Benzer şekilde, telefonunuzu bir bilgisayardan şarj etmeye çalışıyorsanız, başka adımlara geçmeden önce bir duvar prizine takarak şarj etmeyi deneyin.

Elektrik prizinden bilgisayara geçtiğinizde sorun çözülürse, ya adaptörünüzde ya da kullandığınız prizde sorun vardır. Farklı bir prize geçtikten sonra sorun devam ederse, yeni bir şarj adaptörü satın almanın zamanı gelmiş olabilir.

Şarj kablonuzu düzgün kontrol edin:

Bir telefon örneğin iphone sarj olmuyor ise bunun en yaygın nedenlerinden biri şarj kablosunun hasar görmesidir. Çünkü kablolar sürekli bükülüyor ve bükülüyor. Kablolar taşınırken sabit durması en zor kısımlardır. Tüm bu nedenlerden dolayı, şarj kabloları diğer tüm bileşenlerden daha hızlı eskirler. Elbette herkesin kabloyu açıp kontrol etmesi mümkün değildir. Böylece dışarıdan müdahale ederek deneyebileceğiniz çözümlere odaklanacağız. Örneğin, şarj kablosundaki girişlerin temiz olup olmadığını kontrol edin. Evde farklı kablolarınız varsa, şansınızı onlarla deneyin. En kötüsü, sorunun kablonuzda olmadığından emin olmak için birini ödünç alın.

Telefonunuzu şarj olurken kullanmayı bırakın (şaka değil):
Yüksek güç gerektiren oyunlar oynamak gibi telefonunuzu şarj etmeye çalışıyorsanız, bir süre duraklayın. Telefonun şarjlı ve boşta olduğunu kontrol edin. Android telefon kullanıyorsanız, telefonunuzu tamamen kapatarak şarj etmeyi deneyebilirsiniz. Bir iPhone kullanıcısıysanız, telefonunuzu bir süre uçak moduna geçirdiğinizde telefonun şarj olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Telefonun şarj girişini kontrol edin:


Sorunun şarj kablosu veya adaptörden kaynaklanma olasılığını dışladıysanız, telefonun kendisine bakmanın zamanı geldi. Telefonun şarj bağlantı noktasına parlak bir ışıkla bakın. Şarj portunu incelerken toz parçacıkları arıyorsunuz. Bazen toz parçacıkları girişte topaklaşır, böylece şarj kabloları ile şarj portları arasındaki bağlantı kurulamaz. Telefonunuzun şarj bağlantı noktasındaki tozu temizlemek için bir kürdan kullanabilirsiniz. Tabii ki oldukça yumuşak hareketler kullanmanız gerekiyor. Şarj olmuyor diye aşırı basınç, girişteki metal yapılara zarar verebilir. Hasar olasılığını azaltmak için kürdan etrafına bir peçete veya pamuk sarabilirsiniz. Bu aşama hakkında akılda tutulması gereken en önemli şeylerden biri, başlamadan önce telefonunuzu kapatmaktır. Bu şekilde elektrik akımı olmayacaktır, bu nedenle kendiniz için daha güvenli bir çalışma ortamı hazırlayacaksınız.

Telefonun pilini değiştirin:

Pili değiştirmek, bugün kullandığımız çoğu akıllı telefonda gerçekleştirilemeyen bir işlemdir. Yakın zamanda piyasaya sürmeyi başaran LG V20 gibi çıkarılabilir pili olan bir telefon kullanıyorsanız, teknik servise gitmeden kendiniz yapabilirsiniz. Pilinizde bir sorun olup olmadığını görmek için pilde sızıntı ve çıkıntı olup olmadığını kontrol edin. Bu durumda, telefonunuzdaki şarj sorunu muhtemelen pilinizden kaynaklanmaktadır. Arızalı pilinizi değiştirmek için acele etmeniz gerektiğini unutmayın. Pil sorunlarının ihmal edilmesi büyük tehlikelere yol açabilir. Akıllı telefonunuz şarj olmuyorsa, deneyebileceğiniz çözümleri listelediğimiz makalemizin sonuna geldik. Umarız sorununuz çözülmüş demektir. J7 prime şarj sorunu çözümü

çözümlenmezse, telefonunuzda müdahale edemediğiniz bir donanım sorunu olması olasılığı yüksektir. En kısa zamanda teknik servise başvurmanızı öneririz.

1 Yorumlar

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

  1. Merhaba hocam beni instagramdan ekleyin temada yardımcı olayım bekircoban_

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski