Android Cihazlarda Wi-fi Sorunu Ve Çözümü



Android Cihazlarda Wi-fi Sorunu Ve Çözümü

 Bazılarımız günlük hayatımızda ya da iş yerlerimizde Android mobil cihazlarımızı kullanarak internete bağlanıyoruz. Eğer dışarıda değilsek ya da yolculuk etmiyorsak genel olarak WiFi bağlantıları tercih ediyoruz. Ancak kimi zaman bu WiFi ağlara bağlanmakta güçlük çekebiliyoruz. Kimi zaman bir WiFi ağını Android cihazımız hiç göremeyebiliyor, kimi zaman bu ağa bağlansak bile veri aktarımı gerçekleştirmediğinden dolayı internette gezinti yapamıyoruz. İşte bu tür Android WiFi problemi örnekleri nedeniyle Android cihazımız kullanışsız duruma geliyor.

Yaşanan bu gibi Android WiFi problemi tipleri ile kafaya çıkabilmek için birkaç yöntemden faydalanabilirsiniz. Biz de bu yazımızda bu yöntemlerden bahsedeceğiz.

Android cihazlarımızda en sık karşılaştığımız sorunlardan biri cihazınızın bir WiFi ağına bağlanırken "ip adresi alınıyor" döngüsüne takılıp kalması ve ağa bağlanamaması. Bu problemin Android cihazınızdan mı modeminizden mi kaynaklandığını net olarak bilemiyoruz; lakin ilk adımda modeminizi baştan başlatmanız bu sorune kimi zaman çözüm olabiliyor. Eğer sorun modeminizden kaynaklanıyorsa bu çözüm yolu işinize yarayacaktır; lakin sorun Android cihazınızdan kaynaklanıyorsa değişik bir çözüme başvurmamız gerekecek. WiFi Fixer isimli Android programı bu gaye ile kullanabileceğiniz bedava bir araç. Bu kullanımı kolay program esas olarak Android cihazınızın WiFi ayarlarını kontrol ederek lüzumlu değişiklıklari yapıyor ya da gereksinim duyulduğunda ayarları sıfırlıyor. Bu sayede "ip adresi alınamıyor" ya da ip adresi alınıyor döngüsü problemini çözebiliyorsunuz:

WiFi Fixer programı çoğu değişik Android WiFi problemina çözüm olabiliyor; bu gaye ile yaşadığınız bağlantı sorunlarında ilk olarak bu bedava programdan faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

Android cihazlarda sıkça karşılaşılan bir başka WiFi problemi de Android cihazınızın internetinin sık sık kesilmesi. Bu sorunların nedeni Android cihazınızın güç tasarrufu ayarları olabiliyor. Kimi zaman Android cihazlar batarya ömrünü uzatabilmek için WiFi bağlantısını telefon ya da tabletinizin ekran kilidi aktif bulunduğunda kapatabiliyor. Bu ayarları şu şekilde değiştirebilirsiniz:

İlk olarak Android cihazınızın Ayarlar seksiyonuna gidin. Ayarlar bölümü içerisinden Kablosuz ve Ağlar kısmını bulun ve "Kablosuz" başlığının üstüne dokunun:


Açılan pencerede sağ alt köşedeki menü tuşuna dokunarak menüyü açın ve alternatifler arasından "Gelişmiş" sekmesini seçin:



Gelişmiş ayarlar açıldığında burada"Uykudayken Kablosuz'u açık tut" ayarının Her zaman biçiminde ayarlı olmasından emin olun. Hem de "Kötü bağlantılardan kaçın" opsiyonunun yanındaki onay işaretini kaldırırsanız Android cihazınızın sinyal gücünün düşük bulunduğu hallerde bağlantıyı kesmesini engelleyebilirsiniz.



Eğer Android cihazınızda WiFi ağına bağlanabiliyorsanız; lakin internette gezinemiyorsanız bu hal modeminiz ve Android cihazınız arasındaki ayar uyumsuzluklarından kaynaklanıyor olabilir. Kimi zaman Android cihazınız WiFi ağınıza bağlanırken modeminizin destek verdiği Aralıkta yer alan bir IP numarası seçmeyebiliyor. Android cihazlar varsayılan ayarlarında hareketli IP yapılandırmasına sahipler; yani WiFi ağına bağlanırken otomatik olarak bir IP adresi atıyorlar. Bu adres her bağlanışınızda değişik olabiliyor. Bu yapıdan kaynaklanan sorunları çözüme ulaştırmak için kendiniz bir IP numarası belirleyebiliyorsunuz ve bu sayede statik bir IP kullanarak modeminize bağlanabiliyorsunuz. Modeminizin destek verdiği IP aralığını modem ayarlarınızdan görüntüleyebilmeniz mümkün. Android cihazınızdaki IP numarasını değiştirmek için gene az evvelce anlattığımız gibi Ayarlar kısmının altından Kablosuz ve Ağlar menüsüne gidin. Bu sayfada yapmamız gereken bağlı bulunduğumuz WiFi ağının adı üstünde parmağımızı basılı tutmak:


Karşınıza çıkan kutudan "Ağı Değiştir" sekmesini seçin:



Bu alternatifi seçtiğinizde açılan pencerede "Gelişmiş alternatifleri göster" opsiyonunun yanındaki kutucuğa onay işareti koyun. Gelişmiş ayarlar açılınca "IP ayarları" bölümünden Statik sekmesini seçin. Alt taraftaki bölüme tercih edeceğiniz IP numarasını girebilirsiniz. Çoğu zaman yalnızca bu bölümün sonundaki (resimde yeşil ile altı çizilmiş alan) numarayı değiştirmeniz bile yeterli olabiliyor:


Düşük bir olasılık de olsa Android bağlantı probleminizin DNS ayarlarınızdan kaynaklanabilme olsılığı var. Bu DNS ayarlarını da gene bu pencere üstünden değiştirebilirsiniz. Pencereyi aşağıya doğru kaydırdığınızda bu ayarları görüntüleyebilir ve değiştirebilirsiniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski