Rootsuz Android Telefo Hızlandırma,Android Telefo Hızlandırma





Rootsuz Android Telefonunuzu Hızlandırmak İstermisiniz,

telefonunuzu daha hızlı ve daha kararlı hale getirmek için nelerin yapmanız gerektiğini anlatacağım. Bu yazıyı sonuna kadar okursanız ve söylenenlerin tümünü uygularsanız, Android telefonunuzun eskisinden daha hızlı ve daha sorunsuz çalıştığı görürsünüz. Gelecekte, Android telefonumuzda yapmamız gereken temizleme, optimizasyon ve bakım konularını tartışacağız. Bu tam olarak ne aradığınızı ise, okumaya devam edin.



 Android hızlandırma için öneriler


 
Android hızlandırma yöntemleri hakkında çok araştırma yapmış olabilirsiniz. Root'la her karşılaştığınızda, telefonunuzu kaybetmekten korktuğunuzda bu işi muhtemelen vazgeçtiniz. Android Root bazı telefonlarda iki veya üç dakika gibi kısa bir sürede yapılabilir, ancak bir hata yaparsanız, telefonunuzun hiç açılmamasına (Soft Brick) neden olabilir. Ciddi bir hata yaparsanız, telefonunuzun çöp haline gelmesine neden olabilirsiniz . Bu nedenle, root'u telefonunuza koymadan önce Rootless Android hızlandırma yöntemlerini denemenizi tavsiye ederim.


Animasyonları Kapatın


 
Android hızlandırma yöntemleri, herhangi bir program yüklemeden yapabileceğimiz ayarlar arasındadır. Pencere animasyon ölçeği. Geçiş animasyon ölçeği. Animatör zaman ölçeği seçeneklerinin bulunduğu Geliştirici Seçenekleri'ni girerek bu ayarların tümünü kapatırsanız belirgin bir performans artışı görürsünüz.  Geliştirici Seçenekleri hakkında daha fazla bilgi için buraya devam edin.Artalanda İşlem Sınırını Azalt

C
ihazınızda 1 gigabayt veya daha az RAM varsa ve iki veya üç sosyal paylaşım uygulamanız varsa, Android telefonunuzu yavaşlatması kaçınılmazdır. Bu nedenle, arka planda çalışma ve Ram'ın kullandığı uygulamaları kapatma bize ek bir performans artışı sağlayacaktır. Bunu yapmak için, az önce bahsettiğim Geliştirici seçeneklerini açın ve alttaki Arka Plan İşlem Sınırı'nı (en fazla 4 işlem) ayarlayın.


Önbellek Temizle


 
Telefonunuzun dahili belleği küçükse, tam dolu olmadığından emin olun. Android işletim sistemini yavaşlatmada en büyük faktörlerden biri Dahili Bellek Dolgusu (yüklediğimiz programlar için ayrılan alan). Dahili belleği nasıl temizleyebilirim? Şimdi söyleyeyim. Ayarlardan depolama bölümüne girin, dahili bellek verilerini kontrol edin. Toplam alan 2 Gb ise, burada en az 500 mb boş alan olduğundan emin olun. Önce Önbellek verilerine tıklayın ve silme işlemini onaylayın. Bu noktada, boş alanınızın FrontBack'deki veri miktarı kadar arttırılması gerekiyor. Ayrıca buraya program girebilir ve gereksiz uygulamaları kaldırabilirsiniz.


Gereksiz Programları Devre Dışı Bırak


 
Android telefonunuzu hızlandırmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem, hiç kullanmadığınız uygulamaları devre dışı bırakmaktır. Bu uygulamalar arka planı çalıştırır, sistem kaynaklarını tüketir ve ihtiyacımız olmadığında telefonunuzun yavaşlamasına neden olur. Bu uygulamaları devre dışı bırakmak için, Ayarlar, Uygulamalar, Her Yoldan izleyerek tüm uygulamaları izleyin. Hiç kullanmadığınız bir uygulama varsa üzerine tıklayın ve özelliklerini açın. Önce Veri düğmesini kaldırın ve uygulamanın çöp dosyalarından kurtulun. Sonra eylemi onaylamak için Devre dışı bırak'a basın. Devre dışı bıraktığınız uygulamayı etkinleştirmediğiniz sürece, menüde artık görünmez ve sistem başlangıçta başlatılamaz. Bu, daha fazla sistem kaynağı bulunabileceği ve cihazımızın performansına kesinlikle katkıda bulunduğu anlamına gelir.
 



Android Temizleme


 
Android işletim sistemini yavaşlatmada en büyük etken, telefonda gereksiz uygulamalar, aygıtlar ve dosyalar barındırması gerektiğidir. İlk olarak Android temizlemeyi ekrandan başlatın. Ekranınızın tüm sayfalarına bir göz atın ve hiç kullanmadığınız veya nadiren kullandığınız programların kısayollarını silin. Önemsiz gadget'larda silin ve ekranınızın sayısını en aza indirgemeye çalışın. Örneğin, beş sayfa kullanmak yerine her sayfaya iki veya üç simge yerleştirmek yerine, iki sayfa kullanın ve her sayfada on simge alın.

 
Şimdi telefonunuzdaki Ayarlar, Uygulamalar menüsünü açın ve yüklemiş olduğunuz ve şu anda hiç çalışmadığınız tüm uygulamaları kaldırın. Bu gereksiz uygulamalardan her birinin sistem kaynaklarını kullandığını ve telefonunuzu yavaşlattığını unutmayın.
 
Sistem saklama alanını ve SD kartı kontrol edin. Her ikisinde de alanın en az yüzde 25 ve yüzde 30'unu açmaya çalışın. Elbette, performansı, kaynaklarını sonuna kadar kullanan bir makinadan beklememektedir. Aslında Google Play Store'da Android hızlanma hakkında bir çok program var. Onların en başarılısı 360 Güvenlik'tir. Yakın gelecekte program hakkında ayrıntılı bilgi
sunacağım.


360 Security Uygulaması


 
360 Güvenlik hızlandırmasına ek olarak, temizleme ve antivirüs gibi temel özellikleri içeren gelişmiş bir Android hızlandırma programıdır. Programı kurduğunuzda, önce hız azaltma menüsü belirir. Burada program otomatik olarak çalışan uygulamaları tarar ve kaç tane uygulamanın gereksiz olduğunu söyler. Hızlı bir şekilde tıkladığınızda, sistem kaynaklarını gereksiz yere kullanan ve Ram'ı rahatlatan gereksiz tüm uygulamaları kapatır. Bu bizi performans artışı olarak döndürür. Temizle sekmesindeyken, bir kez "Tara" düğmesine tıklayın ve işlemin bitmesini bekleyin. İşlem tamamlandıktan sonra, silmek istediğiniz gereksiz dosyaları seçin ve Sil düğmesini tıklayın. Bu konuda çok dikkatli olmanızı öneririm; Telefonunuz Root lu ise ve bunu okurken sonuç penceresinde silmek istediğiniz dosyaları seçtiğinizde üstteki Sistem Gereksiz sekmesindeki Sistem Önbellek ve Boş Klasörleri kaldırın. Sistem Önbellekini yanlışlıkla silerseniz, pilin eski modelden daha erken öldürülmesi sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Tüm temizlik uygulamalarında bunu göz önünde bulundurun. Antivirus sekmesine göz atarak virüsleri veya zararlı yazılımları telefonunuzdan bulup kaldırabilirsiniz. Unutmayın ki virüsler, truva atları, ticari uygulamalar, vb işletim sisteminin en zararlılarıdır. 360 Güvenlik'teki güvenlik açıklarını da bulur ve onarırız; Özel verilerinizin AppLock ile korunması yardımcı olur. Bunu yaptıktan sonra, Ayarlar'a gidip bir tanesi dışındaki tüm özellikleri devre dışı bırakmalısınız. 360 güvenlik birçok özelliği olduğundan, 1 Gb'nin altındaki aygıtlarda bulunmayan düzensizliklere neden olabilir. Sadece Kilit Ekran Güç Tasarrufu ayarını açıyorum. Bu ayar, ekran kapatıldıktan sonra belirli bir süre sonra tüm gereksiz uygulamaların Derin Uyku moduna geçmesini sağlar. Böylece, pil ömrünü biraz uzatırız. Telefonunuz çok yavaş çalışıyorsa, Kayan Widget'i açmak ve hızlandırmak için kullanabilirsiniz.

Hızlı Bir Launcher kullanın


  
Android hızlandırma yöntemleriyle ilgili ilk şeylerden biri, Başlatıcıdaki herhangi bir sorunu kontrol etmektir. Bunu Google'daki telefon modelinizin yanındaki Başlatıcı sorusunu yazarak kolayca bulabilirsiniz. Telefonunuzdaki bir sorun bir yazılım kaynağından kaynaklanıyorsa ve bu bir sorunsa Başlatıcı'yı değiştirmek, Android telefonunuzu biraz hızlandırabilir. Google Play Store'da bir sürü Başlatıcı var, ancak Kk Başlatıcı kullanıyorum. Kk Launcher'ı denemek isterseniz, Android Arabirimi Değiştirme başlıklı makaleyi okumanızı tavsiye ederiz. Kk Launcher'ı yüklerseniz, Tema-Kullanıcı Arayüzü sekmesinde Kaydırma ve Animasyon hızlarını Çok Hızlı olarak ayarlayın. Yeterli performans elde etmezseniz, Gelişmiş sekmesinde daha fazla bellek açın ve Erişilebilirliği etkinleştirin ve hangi ayarı sizin için daha iyi test edin. Şu an akla gelen hızlanma yöntemleri böyle dostlar. Unuttuğunuz ya da bildiğiniz diğer yöntemlere sahipseniz, yorumlar bölümüne yazarak konuyla katkıda bulunabilirsiniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski